Rahakott.

Foto: Julia Vakina
Lugejakiri
21. juuni 2021, 11:13

Lugejakiri | Pettunud naine: mina ostan mehele asju, aga tema mulle ei midagi! (16)

Naine tunneb suhtes ebavõrdsust, sest mees on nõus naise ostetud asju tarbima, aga ise naisele midagi osta ei taha.

„Talvel nägime poes mehele suurepäraselt sobivat jopet, mis oli soodushinnaga. Minu palk tuleb varem ja ostsime selle mehele ära. Mingil kuul ostsin talle jalanõudesse uued tallad – jälle 20 eurot. Samal kuul käis ta hambaarstil ja ostis kütust enne enda palgapäeva. Laenasin, kuid tema palgapäeval selgus pärast makse, et ega tal midagi üle ei jää,” selgitab Elina olukorda.

Nii on olnud korduvalt, et mees lubab naisele palgapäeval ostude eest raha tagastada, aga ei tee seda. „Mina ostan mehele asju, aga tema mulle ei raatsi eriti midagi osta. Kui mul mõnikord on vaja, et ta tooks mu mõne paki välja või midagi, siis ütleb kohe ette, et ega ta ei tea, kuidas tal rahadega jääb. No ma maksan alati tagasi. Mina olen ka see, kes maksab meie kinod, teatrid ja arved restoranis. Mõned üksikud korrad aastas kannab need kulud mees ise. Ta pole halb ega midagi, aga pigem kannab endas suhtumist, et tema raha on tema oma, aga minu raha on meie oma. Eks ma olen ka pehmo ja mõnikord ongi mul tunne ja tahtmine talle midagi osta. Temal sellist tunnet ei teki, aga ma ikkagi nagu ootaksin seda vastu. Kasvõi korra aastas oleks ju tore,” arutleb naine.

Elina sõnul on ta mehest sellega rääkinud ja mees ei eitagi seda. „Ta ütleb lihtsalt, et on selline ega oska kuidagi teisiti olla. Ta on muidu hooliv ja hoiab mind, aga ei oska seda kuidagi teisiti väljendada. On vist pigem seda tüüpi mees, et lihtsad asjad on tema jaoks märgilised. Oleme kaks aastat koos olnud, aga ikkagi harjumatu. Mu eelmine kaaslane pidas igat tähtpäeva eriliseks, mistõttu olen harjunud teistsuguse poputamisega. Võibolla ka seetõttu tekib minus ebameeldiv tunne, et äkki ta ei hooligi minust piisavalt. Kuigi mõistus ütleb, et ega asjad ei määra tundeid. Ja samas igatsen tähelepanu, et midagi võiks ju ikka mulle justkui kingiks osta,” ei ole Elina suhtega veel kohanenud ja tunnistab, et üritab meest seoses sellega natuke muuta.