Kuuma ilmaga kannatab olla ainult vees.

Foto: Tiina Kõrtsini
Lugejakiri
25. juuni 2021, 21:02

Lugejakiri | Kuumast vaevatud: põrandaid saab pesta ainult alasti! (9)

Kuumade suveilmade tõttu on Lõuna-Eesti metsade vahel elav Sirle ahastuses ja kurdab, et kusagil pole võimalik varju ja jahedust leida.

„Mulle tundub, et see piinav kuumus on kestnud juba kuid. Kuigi eriti hull on olnud see kõigest nädala, aga ma ei suuda enam. Ei saa magada, süüa ega midagi muud asjalikku teha. Lihtsalt istud ja ootad, et kuumus mööduks. Kui ventilaatorit toas poleks, siis ei saaks öösel tundi kah magad,” kurdab 40aastane Sirle.

„Õnneks on mul puhkus, mistõttu saangi kodus vedeleda. Aga kas ma puhata saan- ei! Kogu see jama on mu nii ära väsitanud ja higistamine on lõputu. Ma tunnistan ausalt, et riideid ma enam ei kanna. Alles enne jaani koristasin maja ja täitsa alasti! Põrandaid saabki pesta ainult ihualasti! Ja ikka olin märg nagu kalts! Nagu tiigist oleksin tulnud, kuigi tegelikult astusin pärast põrandate pesu kohe tiiki,” selgitab Sirle.

Sirle sõnul loodab ta, et keegi ootamatult külla ei tule.

„Pead võib pesta iga päev, aga ikka on juuksed rasvased ja pead ligi. Sellise palavusega ei anna lihtsalt kuidagi olla. Öösel magama mehega mõlemad alasti ja hoiame voodis distantsi. Söögiks teeme ainult midagi kergemat või ostame poest valmistoitu. Kui ma pliidi alla peaksin tule tegema, siis koliksin küll juba pigem sääskede keskele. Ilmateada lubab pidevalt vihma, aga meil ei ole isegi ühte piiska näha olnud. Linnas käisime, siis seal oli vihma tulnud, sest lombid olid maas, aga õhk... See oli veel umbsem ja hullem! Kuidas teised hakkama saavad? Eriti veel linnas, sest maal saan ma tiiki, aga linnas tiksun ainult toas ju. Lubatakse jälle vihma ja ma loodan, et tuleb üks korralik jahutus. Muidu pean homme jälle ihualasti põrandaid küürima. Või lähen ja ostan roboti.”