Foto: Pexels
Suhted
18. juuni 2021, 09:10

AVATUD MEEL VIIB SIHILE! Viis nippi, kuidas tutvumisportaalides rohkem silma jääda

Tutvumisportaal MeetnFly uuris, miks mõnda inimest saadab tutvumisportaalides edu, kuid teisi mitte. Lisaks annavad nad viis soovitust, mida teha, et rohkematele inimestele silma jääda.

1.     Vaata üle oma profiil

Me kõik oleme inimesed ja võime vigu teha. Vaata, kas Sinu andmed on tutvumisportaalis õiged. On juhtunud, et kasutajad on teinud vea näiteks enda ja kaaslase soo märkimisel. Samuti vaata üle, mis on sinu ootused partnerile ja kas oled vanusevahemiku õigesti märkinud. Ka selles osas on eksitud ja imestatud, miks nähakse samast soost inimesi, kuigi tegelikult soovitakse tutvuda vastassoo esindajatega.

2.     Laienda partneri otsingu kriteeriumeid

Psühholoogid nõustuvad, et suuremas osas on õnneliku suhte aluseks tugev sõprussuhe. Küsi endalt, kas Sa otsiksid endale sõpra, kes on kindlas vanuses? Kui Sul on praegu määratud vanusevahemikuks näiteks 35–40, siis miks mitte seda laiendada ja proovida tutvuda inimestega, kes on vanuses 30–45? Või kui naised on märkinud vanuse piirmääraks väga täpselt 50–55, siis miks mitte tõsta see 60le?

Just see on põhjus, miks mõned kasutajad soovivad tutvumisportaalides enda vanust nooremaks luisata. Kuna paljud on hingelt noored ja mitmete hobidega, tunnevad nad, et sooviksid tutvuda endast nooremate inimestega ega ole vanusenumbri suhtes nii jäigad. Samas ei mahu nad vastaspoole vanuseradarisse ja nii jäävadki toredad tutvused loomata. Midagi halba ei saa tingimuste suurendamine teha – armastus ei küsi kellegi vanust!

3.     Eemalda kaaslase pikkuse nõue

Paljudes tutvumisportaalides tuleb sisestada enda pikkus ning on võimalik teada anda ka ootusest kaaslase pikkuse suhtes, kuid kas see on mõistlik? Kui jällegi mõelda, et õnnelik armusuhe tähendab suuremas osas õnnelikku sõprussuhet, siis kas valiksid sõpra pikkuse järgi? Vaata, mis juhtub, kui eemaldad pikkuse nõude. Võibolla on Sinu kaaslane soovitust mõne sentimeetri võrra lühem, aga kas Sa oled valmis 2 cm pärast armastusest loobuma? Raske uskuda.

4.     Suurenda otsinguraadiust

Paljud inimesed saavad koroonaviiruse tõttu elada ja töötada seal, kus nad parasjagu soovivad. Paljude Eesti tutvujate jaoks polegi oluline, kus teine pool elab – kui võrrelda vahemaid teistes riikides, on siin kõik väga lähedal. Võibolla elab Sinu ootustele vastav äge inimene Tartus, Pärnus või hoopis Tallinnas. Kui oled avatud meelega ja Sulle sobib ka teise linna tutvuma minna, proovi erinevaid asukohti!

5.     Täida profiil võimalikult põhjalikult ja lisa endast vähemalt kaks fotot

Ikka ja jälle kohtame tutvumisportaalides profiile, milles on väga vähe infot. Kui tutvuja ei suuda ennast ilma kirjavigadeta ja täislausetega kirjeldada, on väga väike tõenäosus, et tutvumissoov on mõlemapoolne. Kui tunned, et su õigekeel pole kõige tugevam, saad enda kohta kirjutatu ka tasuta eesti keele spelleriga üle kontrollida.

Veebis tutvudes tekib esmamulje inimesest profiili lugedes ja fotosid vaadates. Peamiselt soovitaksegi potentsiaalsest kaaslasest näha kahte fotot, millest ühel on näha tema nägu ja teisel täispikkus. Ka teadlased on teinud tutvumisportaalides teste ja ühe uuringu tulemusena selgus, et vähemalt kolm pilti lisanud inimesed saavad alati palju rohkem tutvuseid kui kõigest ühe pildi lisanud tutvujad.