Foto: Pexels
Ilu ja mood
17. juuni 2021, 17:00

Kaitse nahka päikese eest õigete toodetega

Päike täidab D-vitamiini varusid, annab kauni jume ja teeb meele ütlemata rõõmsaks. Tervita päikest targalt, kaitstes nahka UVA- ja UVB-kiirte kahjuliku mõju eest uute ning põnevate toodetega.

Näole

Lähtu päikesekaitset valides oma nahatüübist. Väga hele või tundlik nahk vajab kõrgema faktoriga vahendit. Kuiva naha puhul on abiks toote niisutavad omadused. Rasusele nahale sobib aga kergema tekstuuriga kaitse.

Biodroga Sun Protectioni niisutavad, rahustavad ja kortsujooni vähendavad SPF50 päikesekaitsetilgad. Hind Tradehouse’is 26.00 (15 ml)

Foto: tootja

Màdara Plant Stem Cell Ultra-Shield SPF50 vananemisvastane päikesekaitsekreem näole. Hind veebipoes Madaracosmetics.com 32.90 (40 ml)

Foto: tootja

Kehale

Päikesekaitsekreem tuleks nahale kanda 20–30 minutit enne päikese kätte minekut. Nii jõuab see imenduda, et tagada nahale piisav kaitse.

Joiki SPF35 looduslikku päritolu päikesekaitsepulk kehale ja näole. Hind veebipoes Joik.ee 18.00 (15 ml)

Foto: tootja

Filorga UV-Brone Body SPF30 vananemisvastane päikesekaitseõli kehale. Hind Kaubamajas 32.99 (150 ml)

Foto: tootja

Huultele

Huuled ja huuleümbruse nahk on eriti õrn, sinna tekivad kortsukesed kohe väga kiiresti. Et huuled oleksid hoitud, kanna päikesekaitsega niisutavat palsamit alati kotis.

Coola Liplux Vanilla Peppermint SPF30 kaitsev huulepalsam. Hind veebipoes Loverte.com 11.50

Foto: tootja

Oma Care’i Burgundia tooniv huulepalsam vaarikaseemne naturaalse päikesekaitse omadustega. Hind veebipoes Oma.care 5.95

Foto: tootja

Juustele

Kui juuksed suve kulgedes kuivaks ja kahuseks kisuvad, on korralikust päikesekaitsest tõenäoliselt vajaka jäänud. Kanna kerge koostisega päikesekaitsekreemi ka peanahale, seitlile ja pealae pöörisele.

Balmaini Sun Protection Spray päikesekaitsega juuksepihus. Hind veebipoes Ilu.ee 28.95 (200 ml)

Foto: tootja

Davines’i Su Hair pähejäetav päikesekaitsega juuksepiim. Hind Tradehouse’is 23.00 (135 ml)

Foto: tootja

Hea teada!

SPF ehk päikesekaitsefaktor tähistab seda, kui hästi kaitseb toode UVB-kiirte eest. UVB-kiired põhjustavad päikesepõletust ja mängivad rolli nahavähi tekkes.

Korralikult peale kantuna blokeerib SPF15 93 protsenti UVB-kiirtest, SPF30 97 protsenti ja SPF50 ainult ühe protsendi võrra rohkem. SPF100 blokeerib umbes 99% UVB-kiirtest.

Päikesekaitset on vaja ka pilvevinega päeval, sest UV-kiired tulevad läbi ka õhemast pilvekihist.

Allikas joik.ee