„Kokkuhoiu polka“ finaali filmimisel osales 18 rahvatantsupaari.

Foto: Erakogu
Kultuur
13. juuni 2021, 18:55

VIDEO | Vaata, milline uhke polkavideo sündis koroonaajal

Ansambli Kõhukesed laul „Kokkuhoiu polka“ tõi Eesti rahvamuusikamaastikule uue polka ning selle video valmistamine andis rahvatantsijaile võimaluse isolatsioonis olles oma hobiga tegeleda.

„Kokkuhoiu polka“ Andres Lehestiku sõnadele ning Kristin Kaha viisile mängiti linti selle aasta alguses. Kui Eesti läks taas lukku, tekkis ansambli Kõhukesed liikmetel idee rahvatantsijatele veidi rõõmu pakkuda. „Koorilauljad saavad veel arvuti ees zoom-i kaudu harjutada, tantsijatel pole see kuidagi võimalik. Nii tekkis idee kutsuda neid üles osalema selle laulu videos,“ rääkis ansambli eestvedaja Kaido Kaha.

Videosse osalemise pääsemise tingimuseks oli Andre Laine tantsuseade kodus selgeksõppimine ning selle ülesfilmimine. „Tants oligi mõeldud ühele paarile,“ täpsustab Kaido lisades, et kõik, kes osalesid, olid õnnelikud võimaluse üle tantsida. Kokku võttis tantsu ühele paarile selgeksõppimise ette 16 paari Tallinnast Sangasteni ja Saaremaalt Veriorani. Kõiki neid uhiuues videos näeb ka. Lisaks veel 18 paari tantsijaid, kellega koos filmiti video lõpuosa mai teises pooles.

Kõhukeste ettevõtmine on oluline mitmes mõttes. Esiteks napib Eestis rahvamuusikavideosid. Ning teiseks, kui valsse on meil omajagu, siis polkasid mitte – „Kokkuhoiu polka“ tõi ühe uue rahvatantsumaastikule juurde.

Olgu kohe ka mainitud, et kuigi pealkiri lubaks arvata, ei ole „Kokkuhoiu polka” säästulugu. Pealkiri viitab pigem sellele, et polkat ei saa üksteisest kaugele hoides tantsides.

Tulemusega on rahul kõik osalejad. „Mulle meeldib laulule tehtud video. Andekad inimesed on näinud vaeva, teinud kodu- ja koostööd ning tulemus on uhke. See on rõõmus ja lahke uhkus, heameel oskamisest, liikumisest ja loomisest, naljanoodidki sees. Ajatu kvaliteediga video,“ rõõmustab sõnade autor Andres.

Kuidas kõlab „Kokkuhoiu polka“ ning milline näeb välja koroonatingimustes valminud video, vaata ise.