Foto: Pixabay
Eneseareng
8. juuni 2021, 19:01

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | Ühe abielu lõppemise lugu: „Ettepanek lahku minna tuli nagu välk selgest taevast!“ (5)

„Äkki me ei peaks enam koos olema?“ oli eksabikaasa lause, mis tuli kogemusnõustaja Vivika Voolule nagu välk selgest taevast. Naine räägib värskes Naistelehe podcast'is „Mõttekoht“, et kuigi püüti veel päästa, mis päästa annab, kolm aastat hiljem abielu ikkagi lahutati.

Vivika ütleb, et kuigi 20 aasta pikkuses abielus oli hetki, kus talle tundus, et midagi võiks muuta, tuli ikkagi abikaasa ettepanek talle tõelise šokina. Terve elu end laste kasvatamisele pühendanud naine tundis äkki, et kogu elu on pea peale keeratud.

Tasapisi sai ta aga aru, et on iseendale parim jõuallikas ning hakkas tegelema endale hingelähedaste teemadega. Üks neist on kogemusnõustaja õppe läbimine, et olla toeks teemadel, mis teda ennast on elu jooksul enim puudutanud – abielulahutuse kõrval ka väljakolimine pikaaegsest elukohast, vanemate surm ja lein, depressioon, identiteedikriis ja tervenemine kroonilistest haigustest. Kõike seda poleks olnud, kui poleks olnud lahutuse käivitavat jõudu.

Mida toob kaasa abielu lahutamine, kuidas see inimesi muudab, kas lahutusest võib leida ka midagi head ning kuidas selle kõigega toime tulla, saabki teada värskest saatest.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.