Koolirõivaid.

Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
1. juuni 2021, 11:53

Lugejakiri | Mees ei luba lastel kooli minna nende riietega, mis mina valmis panen (7)

Kas lapsel sobib koolis käia, dressid seljas? Ühes peres on vanemad täitsa eri meelel.

„Laps käib meil algkoolis ja armastab mugavaid rõivaid. Minu arust ongi oluline, et ta end koolis hästi tunneks ja saaks keskenduda õppimisele. Nii ei ole ma olnud vastu, et ta enamasti tahab koolis dressides käia,” kirjutab Jaanika.

Jaanika mehele aga ei meeldi, et laps dressidega koolis käib. „Tema perekond on alati hinnanud välist väga. Temaga kohtama minnes tundsin, et pole piisavalt enda riietusega vaeva näinud. Läksime kinno, aga mees tuli ka sinna viigipükstes. Nüüd leiab, et ka meie lapsed peaksid igal hetkel olema nagu väikesed täiskasvanud. Algklassides on palju mängu klassis ja koridoris – miks peaksid lapsed end ebamugavalt tundma?! Dressides on hea ja vaba mürada. Ka pesta ja ilusana hoida on dresse palju lihtsam kui teksaseid. Nende klassis kannavad paljud tüdrukud ja poisid koolis dresse. Võibolla on asi selles, et tegu väiksema kooliga, aga mis seal vahet on,” selgitab ema.

Nii ongi peres juhuseid, kus pereisaga hommikul kooli minevad lapsed peavad selga ajama rõivad, mida isa sobilikumaks peab. „Sel aastal on natuke lihtsam olnud, sest vahepeal tuli kodus ju õppida, aga muidu jagub ikka neid päevi, kus ma panen õhtul riided valmis, aga hommikul mees käsib lastel kapist otsida teised riided. Õhtul tulevad virilad lapsed ja kuulen, kui ebamugav ja häiriv oli koolis, sest ei saanud mugavaid dresse kanda. Selgitan või mitte, aga mehele seda selgeks ei tee. Õnneks on varsti suvi, mil kõik saavad puhata. Eks ma üritan mehega suvel paremat selgitustööd teha, et sügisel asi leebuks. Aga tal on omad mustrid ju juba lapsepõlvest. Kahtlustan, et neid muuta pole eriti lihtne,” leiab Jaanika.