Välikohvik. Pilt on loole illustreeriv.

Foto: Tairo Lutter
Lugejakiri
28. mai 2021, 11:42

Lugejakiri | Välirestoranis tuleb süüa koos kõrvallauas einestavate lindudega (1)

Välikohvikus einestanud klienti häirisid laudadele pikemaks ajaks jäetud kasutatud toidunõud ja söök, mis meeldib väga lindudele. Külastajale jättis see väga ebahügieenilise mulje.

„Eelmisel nädalal läksime sõpradega välikohvikusse, et üle pika aja koos lõunatada. Kohtumine sai toreda alguse ja mõnus vabadus oli jälle väljas süüa. Aga selle imelise alguse rikkus üks asi, mis nüüd soojade ilmade tõenäoliselt üha tavalisemaks muutub,” kirjutab Getter.

Getteri ja ta sõprade seltskonda häirisid kõrvallauas peremehetsenud linnud. „Nagu sealne seltskond lahkus, siis lendasid neli sulelist asemele. Salat kisuti kausist välja ja heideti lauale, toolile ja maha. Siis käisid nad mööda lauda ja vahetasid omavahel kausse. Muudkui nautisid. Ega ma linde peagi süüdlaseks – neil loomulik instinkt. Pigem asi ikka kohas ja selle töötajates. Minu arust on sellistes tingimustes loomulik, et inimeste lahkudes puhastatakse laud kohe. Miks? Hügieen! Ja siis ei jääks lindudele need kombed ka külge. See, mida ma nägin – suvele ei taha mõeldagi!” on Getter kindel, et asi oli teenindajate mugavuses või hoolimatuses.

„Rahvast on kohvikutes ja restoranides varasemast vähem. Võiks öelda, et selles konkreetses kohas oli teenindajaid sel ajal isegi klientidest enam. Kõnniti mööda suhtumisega, et see pole minu asi. Isegi, kui see pole sinu laud – sellises olukorras ma ikka sekkuks. Minu arust peaks olema ikkagi suhtumine, et kliendile mõnusa elamuse pakkumine on terve meeskonna asi. Aga seda muljet ei jäänud. Kui lõpuks klienditeenindaja selle lauani jõudis, siis oli ka see koristamine väheke veider. Pühkis salati toolidelt ja laualt valdavalt maha. Ju mõtles, et eks linnud tulevad ja söövad lõpuks ära. Lauda ega tooli lapiga üle ei tõmmatud. Ma ei tahaks küll süüa laualt, kus on enne parv linde on ringi kõndinud ja toitu laiali loopinud. Veider kogemus,” kirjeldab Getter.

Naine loodab, et äkki oli tegu mõne uue teenindajaga, kes alles õpib: „Suvi on alles algamas. Edaspidi tahaksin kogeda ikkagi paremat teenindust.”