Kaitsemask.

Foto: Tiina Kõrtsini
Lugejakiri
25. mai 2021, 12:15

Lugejakiri | Õpetaja ei võta last tundi, kui tal maski ei ole (11)

Eaka õpetaja tundi maskita ilmunud õpilane pidi klassist lahkuma. Tundi võis ta naasta alles siis, kui oli maski laenanud.

„Minu tütre klassis oli juhus, kus üks laps pidi jääma matemaatikas ukse taha, sest eakam õpetaja keeldus last tundi laskmast. Põhjus selles, et lapsel puudus mask. Tegu on algklassidega, kus minu arust ei pea lapsed maski kohustuslikus korras kandmas. Selle lapse mure ei olnudki, et ta poleks nõus maski kandma, aga ta unustas selle sel päeval koju. Kusagilt koolist ta seda ka ei saanud küsida, aga õnneks tulid klassiõed appi ja andsid ühe enda oma,” kirjutab Merle.

„Ma saan täiesti aru, et eakam õpetaja pelgab rohkem seda kõike, aga mida peaks tegema see laps, kes jääb ukse taha? Ikka võib juhtuda, et lapsel ununeb ka teinekord. Kas ei peaks ehk koolis olema võimalus siis maski kusagilt küsida. Isegi mõnes poes pakutakse tasuta maski. Vaevalt, et mõni laps seda võimalust pahatahtlikult kasutama hakkab,” leiab naine.

Merle sõnul on palju lubamatum see, kui laps jäetakse tunnist ja õppetööst eemale. „Kordan veelkord, et mõistan õpetaja muret, aga lapse jaoks peab olema lahendus ka siis, kui kaasõpilastel ei ole talle võimalik maski laenata. Soovitan vanematel enda lastelt küsida, kuidas nende koolides lood on,” soovitab Merle.

Mis teie arvate, kas õpetajal on õigus keelata ilma maskita lapsel tundi tulla?