Ilu ja mood
21. mai 2021, 18:00

Küüned kauniks! Nägus maniküür ei ole raketiteadus

Käed on alati nähtaval, sestap hoia oma küüned korras! Ajanappus või kopsakas väljaminek ei ole mingi vabandus, sest põnevaid kleepse, kivikesi ja muid lahendusi koduseks küünedisainiks leiab ohtralt.

«Kui plaanid kodus oma küüsi ehtida, ole julge, loov ja naudi protsessi. Just omanäoline stiil on hetkel moes,» julgustab DIilutoa küünetehnik Diana Väinola. «Samas varu ka kannatust ja aega ning arvesta sellega, et kodus kasutatavad vahendid võivad seada mõningaid piire. Näiteks võivad need püsida lühemat aega.»

Küüneehiseid, mida kasutada, on aga lõputu valik. «On olemas eri värvi lakke, kleepse ja kivikesi. Täpitajaid ja huvitavaid kujundeid. Proovida võib fooliumi ja sädelust. Samas pole mingit vajadust disaini üle mõelda ega kujundada, ka paari laisa tõmbega veetud sädelevad jutid lisavad küünele erksust või õrnust,» viskab küünetehnik ideid õhku.

Kodust maniküüri soovitab Diana aga kindlasti noortele. «Nende küüneplaat on alles välja kujunemas ja seepärast on vara kasutada UV-valgusega kinnitatavaid tooteid.»


Leia endale uued lemmikud!

Vesikleeps


Nailway küünekleebised
Hind veebipoes Tradehouse.ee 1.30

Küünekleebised sobivad kõigile: nii lakitud naturaalsele küünele kui ka geellaki ning geelküüntega. Vesikleeps on õhuke, see kantakse küünele pärast seda, kui on vees aluspaberilt lahti leotatud.

Silikoonkleeps


Misslyni silikoonist küünekleepsud
Hind Kaubamajas 3.70

Silikoonist kleepsud on tugevamad ja veidi paksemad kui vesikleepsud. Neil on taga vajalik liimikogus, et kinnitada disain otse küünele.

Tempel


Nailway küünetempel ja kaabits
Hind veebipoes Prokosmeetika.ee 1.69


Nail Art Plate’i küünetempel

Hind veebipoes Prokosmeetika.ee 5.60

Spetsiaalse silikoonpinnaga tempel on mõeldud kujundite kandmiseks kujundiplaadilt küüntele. Värvilakk kantakse mustrile, eemaldatakse liigne lakikogus kraabitsaga ja vajutatakse see küünele pehme templiga. Ühtlane tulemus võib vajada veidi katsetamist ja kannatust.

Kivikesed


LCNi Swarovski kivike küünte kaunistamiseks
Hind veebipoes Tradehouse.ee 7.00 tk

Efektsed särava helgiga kivikesed aitavad hõlpsasti tagasihoidliku maniküüri glamuurseks muuta. Paigalda kivi kuivamata küünelaki peale, paremaks püsivuseks ära unusta katta lakiga ka kivikese külgi.

Kunstipulk


Angel Nailsi kunstipulk küüntele
Hind veebipoes Angelnails.ee 2.40

Ka päris algaja saab sellise pulgakesega küüned kunstiks võluda. Ümarad otsad lubavad maalida täppe ja mustreid, piiriks on vaid fantaasia. Kunstipulga saab edukalt asendada ka hambaorgiga.

Foolium


Transferi foolium, toon heleroosa
Hind veebipoes Nailin.ee 1.80

Toimib kõige paremini geelitehnikat kasutades, kuid nakkub ka muu kleepuva pinnaga. Fooliumist tuleb lõigata sobiva suuruse ja kujuga tükk ning see õrnalt küünele suruda. Kui muster on kleepunud, võib fooliumi eemaldada.

Kroompulber


IsaDora kroompulber Chrome Nail
Hind Kaubamajas 9.40

Puuder, mis loob küüntele unikaalse, sileda ja valgust peegeldava kroomi efekti. Lisaks kroompulbrile leiab paju erinevaid särapulbreid, mida efekti andmiseks niiskele küünelakile puistata.

Pealislakk


Misslyni pealislakk, toonid Fit for Fun, Mikey’s Favorite
Hind Kaubamajas 4.90

Efektsed pealislakid on aina populaarsemad. Jätavad paari pintslitõmbega mulje stiilsest ja omapärasest maniküürist, lisaks püsib värvilakk küüntel tunduvalt kauem kui tavalise pealislakiga.


Tee nii!
Küünte ehtimine on tore, kuid see nõuab püsivaks tulemuseks ka mõningast ettevalmistust.

  • Kasuta küünte viilimiseks korralikku naturaalsele küünele mõeldud viili. Sellel võiks olla võimalikult suur karedusnumber, mis on alati viili juures märgitud.

  • Küünenahad peavad olema korras. Kasuta nende pehmendamiseks nahaõli ja tagasilükkamiseks apelsinipuust pulgakesi.

  • Enne lakkimist puhasta küüneplaat antiseptikuga. Vastasel juhul jääb selle alla mustust ja rasu ning tulemus saab ebaühtlane või hakkab kiiresti kooruma.

  • Kinnita kaunistused alati läbipaistva pealislakiga.

  • Maniküüri lõpetab kätekreem. Viimane on kätehoolduses väga oluline komponent.

Kuid millised lakitoonid oma küünekaunistuste alla valida?

Diana sõnul on ikka ja alati on lemmikud roosa ja punane, noorte seas on popid nahatoonid. «Kevadel eelistatakse muidugi pastelle, suve poole tulevad ka neoonid. Klassikaline Prantsuse maniküür on kindel valik, mis ei lähe iial moest.» Trenditoone katsetades võid aga kindel olla, et tulemus on alati põnev ja värske.

Pastellmaius


Londontowni värvilakk, toon Sedona
Hind Tradehouse’is 15.90

Musta asemel


ArtDeco värvilakk, toon Chestnut
Hind veebipoes Kehapood.ee 8.50

Sirelite aegu


OPI värvilakk Infinite Shine, toon Hollywood & Vibe
Hind ILU poodides 16.99

Õrn ja tundlik


Misslyni värvilakk, toon White Sensation
Hind Kaubamajas 4.90