Kuidas pidada toiduga piiri?

Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
21. mai 2021, 12:35

Lugejakiri | Lapsest unistav naine: mees ütleb, et ma olen selleks liiga paks (5)

„Oleme elukaaslasega koos juba kuus aastat, aga lapsi meil ei ole. Mina olen 32aastane, tema 37aastane. Oleme sellest rääkinud ja tema suurt vajadust järglaste saamiseks ei tunne, aga vastu ta ka ei oleks. Teda häirib ainult üks asi – minu kehakaal. Ta ütleb, et ma olen liiga paks,” kirjutab Marge.

Naise sõnul kaalub ta tõesti üle 100 kilo, aga tema mees veelgi enam. „Minust on ta üks 20 kilo kindlasti raskem. Aga naudib õhtuti diivanil burgereid ning armastab süüa jäätist ja koogikesi. Ma olen ise end käsile võtnud ja 10 kilo juba maha saanud. Mees aga ütleb, et sellest on vähe, et veel pean võtma. Vähemalt 20–30 kilo. Kõige kurvem on see, et ta ei muretse minu tervise ega meie tulevase lapse tervise pärast. Ta ütles, et ta ei taha, et ma veel paksemaks lähen. Ajuvaba!” selgitab Marge.

Naise sõnul läksid alguses kilod lihtsamini, aga nüüd kipub ta mehe kõrval liiga sageli patustama. „Tean ju ise kah, et see pole tervislik kaal, aga ei taha veel aastaid oodata, et saada emaks. Olen valmis pingutama, kuid sooviksin emaks saada nüüd lähima aasta-kahe jooksul. Muidu olid meil mehega suhted korras, aga nüüd kaal muudkui kogunes mõlemal ja oleme turtsakamad. Vahel mõtlen, et peaksin üldse uue mehe leidma. Aga enesekindlus on praegu päris madal – ei saaks vist sellega hakkama,” muretseb Marge, et ta ei pruugigi last saada.

„Ma tean, et pean lapsele mõeldes enda ülekilodega tegelema. Mis mehega saab, seda ma ei tea, aga last tahan ma kindlasti.”