Irise esimene pendel: Säravast kristallist mansetinööp, valge niit taga. See oli talle abimeheks ja nõuandjaks nooruspõlvereisidel.Foto: Martin Ahven
Müstilised inimesed
2. juuni 2021, 09:09

Teadmanaine Iris Sepman: „Kaartide põhjal ei saa 100% väita, et keegi petab.“

Pöördun algul Irise kui taroloogi poole, mille peale ta mõtlikul pilgul kaugusse vaadates sõnab: «Tegelikult … ma ei teagi, raske on end niimoodi tituleerida. Mõned ütlevad nõid, teadmanaine … Teen paljusid asju, kaardid on vaid osa mu ampluaast.»

Pöördun algul Irise kui taroloogi poole, mille peale ta mõtlikul pilgul kaugusse vaadates sõnab: «Tegelikult … ma ei teagi, raske on end niimoodi tituleerida. Mõned ütlevad nõid, teadmanaine … Teen paljusid asju, kaardid on vaid osa mu ampluaast.»

Irise hubase kodustuudio riiulid on maast laeni täis esoteerikaraamatuid, käsitsi kirjutatud konspekte, kristalle ja kõikvõimalikke tööks vajalikke esemeid. Ta kasutab erinevaid ennustuskaarte, ruune, pendlit, kristalli- ja küünlamaagiat, reikit ja astroloogiat, lisaks on naine õppinud taimemaagiat ning massaaži.«Tajun inimeste valu, energeetilisi jooni ja loen nii mõndagi välja ka silmadest. See pole klassikaline kaardiladumine, info tuleb mulle otse reikikanalist. Seeläbi aitan inimestel puhastuda ja nende saatust korrigeerida,» selgitab Iris, et inimestel pole pahatihti kohta, kus ausalt ära rääkida, mis hingele haiget teeb. Kaartide abil peilib naine välja, mis põhjusel on inimene sellesse olukorda sattunud. «Kaardid näitavad alati mingit protsessi, räägivad lugu ja avaldavad võimalusi, kuidas võiks asjad edasi areneda. Mulle meeldib eksinuid rajale aidata,» lausub teadmanaine, keda rõõmustab inimeste tänulikkus, kui nad on abi saanud.Irise enda jaoks on kaardid pigem abilised kui töövahendid. «Kui tunnen, et jõudu pole piisavalt, võtan kaardid kätte ja hetkega on kogu päeva väsimus läinud!» Klientidega töötabki ta tavaliselt õhtuti, pärast palgatööd.

Algul oli lihtsalt teadmine, et nii need asjad käivadMängukaardid meeldisid Hiiumaal sündinud Irisele juba lapsena, aga kuna tüdruku ema seda eriti ei sallinud, korjas ta kaardid ära. See teda aga ei morjendanud ja ennustama hakkas Iris juba 12–13aastaselt, kasutades toona neidsamu mängukaarte. «Mul ei olnud mingit alusmaterjali, aga mul oli teadmine, et kaardid annavad infot. Mingist hetkest lihtsalt tundsin, et nii need asjad käivad, ja et on olemas mingid kõrgemad kaardid – tarokaardid,» meenutab naine. Tema esimene maagiline tööriist oli aga pendel – säravast kristallist mansetinööp, valge niit taga. «Nooruspõlvereisidel oli see mulle abimeheks ja nõuandjaks, olen sellega terve maailma läbi rännanud.»Irisel on alati olnud võime ka tulevikku mingil moel ette näha. «Minus lihtsalt tekivad aimdused, tunded, pildid. Paraku on aga nii, et negatiivne energia on tugevama laenguga ja mõnikord teeb selline teadmine elu keeruliseks. Siis ikka üritan ennast petta ja endale sisendada, et kõik läheb hästi, ehkki sisimas tean, et tulemas on midagi rasket,» tunnistab Iris, et ega teadmanaise elu alati lihtne olegi.Õppima läks Iris 1996. aastal, kui osales müstika- ja mantikakursusel Vaimukanuus. Tollased õppematerjalid on tal tänaseni alles ning viimase 25 aasta jooksul on ta ennast pidevalt täiendanud. «Ma loen palju ja mitmes keeles, samuti tõlgin inglise ja vene keelest. Kui vaja, saan Google’i tõlke abiga info kätte ka saksa- ja hollandikeelsetest allikatest,» räägib naine, kellel sellegipoolest on põhimõte õppida alati õpetaja juures. «Raamatutest saab küll palju teadmisi, ent ühtseks toimivaks süsteemiks seob need ikkagi oma valdkonda sügavuti tundev inimene,» on ta veendunud.

Edasi lugemiseks: