Tulbid.Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
10. mai 2021, 11:22

Lugejakiri | Pisarates emadepäev: tahaks öelda, et nutsin rõõmust, aga ei... (8)

Keegi lõikas Tartus elumajade vahel kasvavast peenrast tärkavad lilled vahetult enne emadepäeva välja. Elanik kahtlustab, et lilled müüdi lihtsalt maha.

„Mäletan enda lapsepõlvest, kuidas sõbrannadega käisime metsa alt lilli otsimas. Hiljem juba ostsime tädidelt, kes pinkidel müümas käisid. Aga mis tänapäeval... Kingitused tulevad vanemate rahakoti abiga. Mis veelgi hullem –endiselt leidub neid, kes kingitusi varastavad,” kirjutab Ave.

„Meie maja juures on peenar, mida meie majas üks vanatädi korrastab. Seal olid ilusad tulbid nina juba püsti ajanud, aga vastu emadepäeva on keegi käinud ja nupud kõik maha lõikunud,” selgitab Ave, miks ta emadepäevas pettus.

„Mu enda tütar tegi mulle koogi ja hommik algas fantastiliselt. Aga pärast koeraga jalutades ja õnnetut tädi jääkide vahel nähes – süda murdus! Miks peab kellegi teise töö ja vaeva arvelt enda ema rõõmustama?! Tahaks nii meenutada, et nutsin emadepäeval rõõmust, aga ei – nutsin kurbusest. Kusjuures – see tädi oleks olnud nõus õisi tasuta andma,” on Ave veendunud.

Ave loodab, et need õied võttis vähemalt mõni hädas laps, kes ei suutnud emale midagi sobilikumat leida. „Veelgi hullem, kui keegi neid müügiks sealt ära korjas ja tädi vaeva pealt kasumit teenima läks,” on naine pettunud.

"Ega teha ei ole enam midagi, aga ehk tekib süüdlasel ikkagi kahetsus. Toogu tädile kasvõi šokolaadi võetud lillede eest."