Foto: Martin Ahven
Ilu ja mood
17. mai 2021, 14:00

Kontuurimise ABC: tõsta õigete meiginippidega nägu "kõrgemale"

Kontuurimine pole meigihuvilisele mingi uudis. Küll aga on selle abil näo langevate piirkondade, tavaliselt silma- ja suunurkade ning põskede tõstmine praegu kuum sõna.

Meik ja soeng: Reet Gailan
Modell: Jolana Aru

Enne kontuurimist Foto: Martin Ahven
Kontuurid paigas Foto: Martin Ahven
Pool nägu kontuuritud, pool tegemata Foto: Martin Ahven
Valmis! Foto: Martin Ahven

1. samm
Alusta kontuurimist heleduse paika panemisega. Seda piirkondades, mis hakkavad vajuma või on juba loomulikult suunaga allapoole. Kanna highlighter’it näiteks silmade alla ja nurkadesse, suunurkadesse, ninasõõrmete ümber, kuhu tekib loomulik vari, ka põsesarnade alla. Heledal on võime esile tuua ja rõhutada, see toetab tõstvat efekti.

Pane tähele!
Ära kasuta helestavat toodet korraga väga suurel nahapinnal. Pane parem vähem, et jääks ruumi korralikuks hajutamiseks. Vastasel juhul saab toodet liiast ning see vajub inetult kurdudesse ja kortsukestesse. Selle sammu tegemisel väldi sädelevaid tooteid!

2. samm
Vali nahatoonist tumedam peitekreem, millega tekitada tõstmist toetavad varjud ja sügavus. See, mitu tooni tumedam, oleneb sinu nahatoonist ja maitse-eelistusest. Kasuta seda otsmiku külgedel näokuju salendamiseks ja põsesarnade all nende tõstmiseks.

Pane tähele!
Alusta varjutamist nahatoonist paar astet tumedama tootega. See võib esmalt tunduda kontuuri andmiseks liiga hele, kuid tumedust saab alati juurde lisada, maha võtta on aga palju keerulisem. Võimalusel väldi veekindlat toodet, mida on üsna raske ühtlaselt hajutada.

3. samm
Põsepuna annab nahale noorusliku kuma ja kergitab põsesarnu veelgi. Pane nüüd tähele, sest harjumuspäraselt põsesarnade keskele kandmise asemel ei pane sa seda põse kõige ümara koha peale. Õige on kanda puna põsel sinna, kuhu tavaliselt käib sädelus ehk pikuti tumeda kontuuri peale. Hajuta jooned omavahel äärmise hoolikusega kokku.

Pane tähele!
Puuderja toote asemel töötab siin paremini kreemjas põsepuna. See jääb loomulik ja seda annab kergesti hajutada. Kreemjat puna on lihtne nahale kanda sõrmeotstega, kuid loomulikult sobib selleks ka meigisvamm või -pintsel.

Hea teada!

«Kontuurimine ei ole meigitehnika nahavigade peitmiseks,» rõhutab jumestuskunstnik Reet Gailan. «See eeldab juba eelnevalt ühtlustatud näonahka. Ühtlasel põhjal mõjub kontuurimine pehmemalt, väiksem on oht silmatorkavateks üleminekuteks. Viimane on selle meigitehnika puhul üks enim levinud viga.»

Reeda sõnul võiks kontuurimiseks eelistada kreemise tekstuuriga tooteid, mis nahasoojusega pehmenevad. Neid on lihtsalt kergem hajutada. Eriti kehtib see küpsema naha puhul, millel kipub liialdatud tulemus mõjuma paksu ja puudrisena. Kui oled kasutanud kreemjat kontuuri, võib meigi kinnitamiseks tupsutada nahale veel läbipaistvat puudrit.

Pärast kontuurimist värvi kulmud, joonista silmad ja rõhuta huuli. Lõpetuseks võid näo kõrgematele osadele kuma andmiseks kanda veel õrna sädelust.

Hajutamine on kontuurimise juures kõige olulisem. Tee ABC endale selgeks!

  • Võta kontuurimine ette vaid hästi valgustatud ruumis. Parim on päevavalgus, siis pole hirmu, et õue minnes meik toas nähtust oluliselt erineb.

  • Kreemjaid tooteid on lihtsam hajutada.

  • Ebaühtlase tulemuse taga võib olla valesti valitud, halvasti hooldatud või ebakvaliteetne pintsel.

  • Kasuta meigisvammi. Üks svamm võimaldab oma erinevate külgedega teha mitme pintsli töö. Ja kui oledki kogemata liiga palju toodet nahale kandnud, imab svamm selle endasse. Tulemus jääb kergem ja õhulisem.

  • Pintslit kasutades hajuta ringjate liigutustega, svammiga aga tupsutades ja vajutades.


Väärt tooted!

Kõik ühes


Bellapierre’i kontuurimispalett Contour & Highlight Pro Pressed Palette
Hind veebipoes Kehapood.ee 38.95

Lihtne kasutada


Lily Lolo kontuurimisduo Sculpt & Glow Contour Duo
Hind veebipoes Kehapood.ee 18.90

Mahub kotti


NYX Professional Makeupi kontuur- ja peitekreem Can’t Stop Won’t Stop
Hind NYXi kaupluses 9.90

Erineva suurusega


The Vintage Cosmetic Company meigisvammide komplekt
Hind veebipoes Kaubamaja.ee 15.99

Mitmefunktsiooniline


Couleur Carameli kreemjas põsepuna-huulepulk Multi Stick
Hind veebipoes Sinulooduskosmeetika.ee 27.00