Ära söö!Foto: Stanislav Moškov
Lugejakiri
5. mai 2021, 11:21

Lugejakiri | Õhtune maiustamine rikkus naise tervisliku kaalulangetuse

Edukalt alanud tervislik toitumine sai ootamatu lõpu, kui õhtune maiustamine kilode kadumisele lõpu tegi.

„Kuna koroona veel tänavugi trikitas ja häiris tavapärast meelelahutust, siis võtsin end käsile ja hakkasin ülekilodega võitlema. Riskisin ja valisin ühe toitumiskava, kus on ka retseptid ette antud. Ma algus ei suutnud seda rõõmu uskuda, kui esimesed kaheksa kilo kadusid nagu võluväel. Imeline tunne! Ja motivatsioon aina tõusis,” kirjutab 43aastane Ene oma edusammudest.

„Sain kapist varasemalt väiksed olnud kleidid jälle selga panna ja kevadet nautida,” lisab Ene.

Hästi läks naisel esimesed kaks kuud.

„Viimased kaks nädalat on midagi nii teistmoodi. Ma ei suuda jälle magusast eemale hoida. Terve päeva olen korralik ega õgi, aga siis õhtul... Õhtul söön šokolaadi, jäätist ja midagi mahub alati veel. Kogused küll varasemast väiksemad, aga puusalt võib pakkuda, et ühe 100 grammise šokolaadi eest kaloreid saan kindlasti lisaks,” selgitab Ene.

Naise sõnul ei muutnud esimesel nädalal patustamine tema eesmärki – kaal langes ikkagi nädalaga kilo.

„Teine nädal jäi aga kaal seisma. Ma jäin rahulikuks, sest plaan oli edasi jälle tubli olla, aga ei õnnestunud. Ikka enne ööd oli vaja maiustada. Ja nüüd ongi jama, sest pigem on pool kilo juurde tulnud. Endal on täielik paanika peal, et nüüd olen edusammud kustutanud ja enam ei lähegi midagi alla. Kui juba teise nädalaga juurde tuleb, siis on minu arust väga kahtlane. Oleks ta püsima jäänud, siis oleks lootus, et läheb edasi jälle maha, kui tagasi rütmi saan. Selle ärevuse ja mure tõttu ei ole ma ikka õhtul pidama saanud. Ka praegune nädal ei tõota midagi head. Peaksin end nädalavahetusel kaaluma, aga ma ei julge sinna isegi astuda. Kuidas ma tagasi õigele teele saaks? Olen lugenud nende yoyo`tamiste kohta dieetidega, et see võib korraliku põntsu panna. Kindlasti on keegi midagi taolist kogenud. Ma väga vajaks seda nõu ja tõuget, mis aitaks maiustamisele jälle piiri panna,” loodab Ene, et keegi meie lugejatest jagab temaga neid häid nippe.