Rasedus.Foto: Mari Luud
Lugejakiri
29. aprill 2021, 12:45

Lugejakiri | Rase naine: mees ütles, et ma olen paksuks läinud

Mehe ja naise vahel tekkis konflikt, kui mees kommenteeris raseda naise ülekaalu.

„Arvasin seni, et mul hooliv ja toetav kaaslane, aga eelmisel nädalavahetusel koju jõudes ootas mind ees mühakas,” kirjutab Ave.

„Esimese asjana küsis ta, kas ma sõin vanemate külmiku täitsa tühjaks. Mõtlesin, et viskab niisama nalja mu üle. Läksin mehe ees trepist üles, kui ta mainis väga konkreetselt, et need dressid on küll liiga väiksed mulle kandmiseks. Toas lisas veel, et silmnähtavalt hästi mulle vanemate külastamine ei mõjunud. Ma panin küll vastu, et on ta varem näinud, et mõni rasedana oma esialgsesse kaalu jääks, aga ta ei saanud midagi aru. Ütles vaid, et beebi kaalub ju kõigest mõned kilod, aga mina olevat juba poole raseduse pealt nagu maakera. Manitses, et ma ei tohiks end nii kergelt ikka käest lasta. Nii jätkates ma tema arvates ei jaksa käruga hiljem isegi majale tiiru teha. Ma ei ole nõrguke, aga sel hetkel võttis pisara välja. Läksin vannituppa ja tõmbasin ukse pauguga kinni,” selgitab Ave, et oli mehe peale solvunud.

Kui mees koeraga jalutama läks, siis otsis Ave kaalu välja ja tunnistas tõtt, et tõesti oli vanemate juures veedetud nädalatega mõni kilo juurde tulnud.

„Mul ei ole rasedus erilist iiveldust toonud, aga isu on küll kasvanud. Need mõned kilod ei tohiks siiski nii hullud olla. Ja rasedale taoliste etteheidete tegemine on ka kohatu. Varem ei ole ta kunagi mu kehakaalust hoolinud. Ka mu kogukamate sõbrannadega suudab olla viisakas. Kui rasedusest teada saime, siis veel mainis, et mõni kilo juurde muudabki mu keha ainult naiselikumaks. Mis siis nüüd nii valesti on,” on Ave senini segaduses.

Õhtul seda teemat toona enam ei tõstatatud, aga pinged perest kadunud ei ole.

„Kui ma õhtul televiisori ees nosin midagi, siis meenutab ikka, et ma piiri peaksin pidama. Eile tahtsin jäätise tema suunas lennutada, aga kahju hakkas toidust,” meenutab Ave.

„Kui ta taoliseid kommentaare ei jäta, siis esimese asjana ostan talle raamatuid lugemiseks või võtan arstile kaasa. Rasedana ongi loomulik, et mu keha ju muutub ja mõni kilo lisandub. Kusjuures – juurde ongi tulnud praeguseks kuus kilo, aga keha on minu arust lihtsalt muutunud, mitte kilode tõttu,” leiab Ave.