Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat.Foto: Kersti Niglas
Eneseareng
23. aprill 2021, 18:42

Lihtne meditatsiooniharjutus, mis aitab naeratuse enda seest üles leida

Hindi müstik ja õpetaja Osho õpetuse järgi tehtav sisemise naeratuse meditatsioon võtab aega vaid paar minutit. Võta hetk iseendale ning loe allolev läbi - õnnekoolitaja Dalí Getter Karat õpetab, kuidas selle abil naeratus enda seest üles leida.

· Istu turvalises kohas.

· Toeta ennast, et saaksid lõdvestuda, ava kergelt suu, lõdvesta alalõualuu, luba endal hingata pinnapealselt ja lõdvestunult.

· Tunneta, kuidas hakkad naeratama, aga ära naerata suuga, vaid justkui rinnaku või kõhuga. Kujuta ette, kuidas kõhust avaneb lilleõis ja naeratab. Selline sisemusest algav naeratus levib üle kogu sinu keha ja tunned, kuidas sul on lõõgastav ja rahulik naeratus, mis täidab sind seestpoolt. Sisse tekib isegi kerge surin.

· Püüa enda seest üles leida koht, mis naeratab, hoia sellega kontakti ning suundu mõtetes sinna. Kanna seda kohta kogu aeg endaga kaasas.

· Kui kaotad iseendaga kontakti, tuju läheb halvaks või välismaailmas juhtub midagi, mis sind muserdab, siis tead, mida teha. Sule jälle silmad, hinga lõdvestavalt ja tunne, kuidas naeratus sinu sees hakkab tärkama.

Dalí Getter Karat soovitab see harjutus võtta oma igapäeva ning teha seda näiteks enne tähtsaid kohtumisi, väljakutseid või koosolekut, ka enne oma kõige armsamatega suhtlemist.