Foto: Pressimaterjal
Kultuur
20. aprill 2021, 12:05

Tallinn Music Week ja Infohunt kutsuvad noori leidma loovaid lahendusi vaimse tervise probleemidele

Tallinn Music Week (TMW) ja Infohunt avasid kandideerimisvooru noorte virtuaalsele loomehäkile, mille eesmärgiks on luua leidlikke lahendusi noorte vaimse tervisega seotud probleemidele. 7.–9. mail virtuaalselt toimuval häkatonil valmivate lahenduste paremikku esitletakse sügisel TMW festivalil.Häkatoni algatajast noori ja noorsootöötajad ühendava Infohundi platvormi eestvedaja Liisi Vesselovi sõnul oodatakse konkursile sisendeid ideede ja probleemkohtade näol, mis käsitlevad noorte vaimset tervist. “Viimane aasta on olnud keeruline ja paljud noored inimesed on kas ise kogenud või mõne sõbra puhul täheldanud rohkem muremõtteid ja ärevust. Oleme küll justkui pidevalt ühenduses, aga samas üsna üksi. Sestap kutsume üles ühe kevadise nädalavahetuse jooksul leidma üheskoos lahendusi, kuidas teineteist ka piirangute tingimustes märgata ning nutikalt ja loovalt toetada.”

Noorte loomehäkis osalemise soove saab esitada alates 20. aprillist kuni 3. mai südaööni, täites ankeedi veebikeskkonnas. Avaldusi oodatakse noortelt vanuses 13–26 eluaastat, kes soovivad pöörata tähelepanu oma eakaaslaste vaimse tervisega seotud elulistele probleemidele ning on valmis tegelema neile loovate ja nutikate lahenduste väljatöötamisega 48-tunnises häkatonis.

Ankeedis tuleb muu hulgas välja tuua murekohad, mida soovitakse lahendada ning võtmeoskused ja tegevused, milles soovitakse end proovile panna. Samuti on oodatud avaldused noortelt, kes soovivad liituda mõne tiimiga lahenduste väljatöötamisel. 

7.–9. mail virtuaalkeskkonnas Discord toimuvale loomehäkile valitakse osalema 100 noort, kellest moodustatakse 3–6liikmelised tiimid. Valminud töödest valib žürii välja 2–3 projekti, mida arendatakse korraldustiimi määratud mentorite abil kevadsuve jooksul edasi, et neid esitleda 29. septembrist 3. oktoobrini toimuval TMW festivalil.