SeebikulmudFoto: Martin Ahven
Ilu ja mood
24. aprill 2021, 15:00

Kevadine kulmumood soosib nii rahulikku kandjat kui ka julgemat katsetajat

Silmad räägivad, aga kulmud on selle jutustuse raamiks. Kevadine kulmumood soosib nii rahulikku kandjat kui ka julgemat katsetajat.

Meik ja soeng: Reet Gailan
Modell: Aili Sture

Loomuliku austajale

Lopsakas täidlane kulmukaar ei ole kuhugi kadunud, seda peetaksegi siiani ideaalseimaks jooneks. Viimasel ajal on eriti popiks saanud meigivabad ja seebiga fikseeritud kulmud.

Seebikulmud

Seebikulmud Foto: Martin Ahven
  • Õnnestumiseks on oluline saada kulmukarvad liikuma igas suunas. Selleks tuleb kammida neid pigem vastukarva ja suunaga üles.
  • Kui kulmud pole ühtlase kasvu ega tihedusega, on perfektse seebikulmu saavutamisel abiks terav kulmupliiats, millega karvakesi enne seebitamist juurde joonistada.
  • Piserda seebile kergelt vett. Kujundamisel kasuta ripsmetušši või kulmuharja. Hõõru sellega õrnalt seepi ja kanna õhuke kiht kulmudele.

Jõuline kulm

Jõuline kulm Foto: Martin Ahven
  • Joonista kulmudele konkreetsem piirjoon. Head tööd teevad kulmupliiats või -värv ja kaldus lõikega pintsel.
  • Kui kulmud on pigem kitsad ja õhukesed, võib joone vedada millimeeter väljapoole kulmujoont. Hoia aga hoogu ja tee seda väga delikaatselt.
  • Joonte sisemuse katmiseks vali puudrine kulmuvärv või geeljas kulmupumat.

Head tooted!

John Masters Organicsi lavendli ja ilang-ilangiga seep kehale ning näole. Hind veebipoes Orgaanika.ee 8.00 (128 g) Foto: Tootja
NYX Professional Makeupi 16tunnise kestusega kulmuliim The Brow Glue. Hind veebipoes Kaubamaja.ee 5.90 (15 g) Foto: Tootja
Anastasia Beverly Hillsi veekindel kulmupumat Dipbrow. Hind veebipoes Douglas.ee 24.99 (4 g) Foto: Tootja

Julgele katsetajale

Värviliste kulmudega naisi kohtab tänaval aina enam. Loomulikult ei pea kohe neoonroosa või tibukollase värvi järele haarama, kuid mängulisemaks tasuks minna küll.

Värvilised kulmud

Värvilised kulmud Foto: Martin Ahven
  • Väga tume karv ei taha värvi hästi peale võtta. Proovi karvakesed katta valge pliiatsi või silmapraimeriga. Seda ei pruugi vaja olla, kuid nipp annab värvile hea põhja, samas täidab ka kulmu.
  • Vali just selline lauvärv, millist tooni kulme ihaldad. Kui lauvärv jääb siiski liiga pehmet tooni ja ihaldad enam erksust, kasuta lisaks sobivat huule- või silmapliiatsit.
  • Fikseeri karvakesed läbipaistva kulmugeeliga.

Rõhutatud nurk

Rõhutatud nurk Foto: Martin Ahven
  • Anna kulmudele sobivat tooni pliiatsiga natuke konkreetsem kuju.
  • Värvilise nurga tegemiseks sobib hästi silmapliiats, mis võimaldab peene otsaga täpsemat joont. Kasuta ülemineku hajutamiseks kulmuharja.
  • Kui tahad saavutada ombré-efekti ehk üleminekut heledamast tumedamaks, alusta värvimist nina poolt. Jäta tume värv kulmu lõppu, värve vastupidi kasutades näeb tulemus välja katkendlik.

Head tooted!

Anastasia Beverly Hillsi kulmupraimer Brow Fix. Hind veebipoes Douglas.ee 22.99 Foto: Tootja
Misslyni silmapliiats (toon Springtime). Hind veebipoes Pood.rosalind.ee 3.82 Foto: Tootja
M.A.Ci lauvärv (toon Haute Sauce). Hind veebipoes Kaubamaja.ee 21.99 Foto: Tootja