Foto: Pressimaterjal
Uudised
16. aprill 2021, 12:30

Mida lastega koolivaheajal teha? Tallinna Linnamuuseum tuleb appi

Koolivaheajaks pakuvad Tallinna Linnamuuseumi seitse filiaali tegevust ja uurimist nii veebis kui ka linnaruumis. Vaata lähemalt, mida ja kuidas saab kaasa teha!

Muuseumid kutsuvad silmi ekraanilt ja pilku kaugusse tõstma. Koolivaheaja linnatiirule annab sisu ja suuna otsimismäng, mis õpetab linnaruumis peituvaid tähendusi ja sümboleid tähele panema. Endiselt on vaatamiseks väljas Kalamaja muuseumi välinäitus Kalamaja tänavatel. Aiakalendril aitab silma peal hoida Lastemuuseum Miiamilla.

Tallinna Linnamuuseumi kõigi seitsme filiaali vaheajategevused leiab SIIT.

Mängutee “Leia lõvi!” viib huvitavale ringkäigule südalinnas. Linnatänavatel jalutades võib kohtuda mitmesuguste linnalõvidega. Mõned neist kannavad uhket krooni, teistele meeldib ennast peita näiteks maja fassaadil, kolmandad aga aitavad avada välisust.

Orienteerumismäng "Tallinna legendid ja tõsielu" algab Kiek in de Kökist. Mängida saab nii iseseisvalt kui meeskonnaga. Mäng sobib seiklemiseks noortele alates 12. eluaastast, väiksemad ajaloohuvilised võiksid liikuda koos vanematega. Osa küsimusi on lihtsad, teised keerulisemad. Õiged vastused saab teada ka siis, kui oled valesti vastanud.

Välinäitus “Kalamaja kadunud killud. Pildikesi perealbumitest” Kalamaja tänavatel. Väärtuslikku pildimaterjali on jaganud endised ja praegused kohalikud. Fotosid täiendavad lõigud intervjuudest, andes aimu, kuidas elati ühes Tallinna suurimas eeslinnas 50, 60, 70 ja 80 aastat tagasi.

Lastemuuseum Miiamilla miniaial saab silma peal hoida roheliste e-reedete vahendusel. Miiamilla Facebooki lehelt leiab igal reedel uue postituse mõne põneva nipiga, kuidas kodus seemneid potti panna, loodusmaterjalist meisterdada või keskkonda säästa.

22. aprillil kell 17 korraldab Fotomuuseum virtuaalse kohtumisõhtu fotograaf Sirli Raitmaga, kus on oodatud kaasa lööma ka publik.
Kuraator Annika Haas võtab kunstnikuga üles sellised teemad nagu projekt “Eha”, portreefotograafia roll ja olemus tänapäeva fotokunstis, fotograafia kui kunstiteraapia tähtis ja vajalik komponent vaimselt keerulisel ajal.

22. aprillil kell 18 räägib arheoloog Peeter Talvar veebiloengus loomakujutistest Tallinna linnaruumis.
Loomasümboolikal on olnud läbi sajandite linnaruumis oma tähendus. Loomakujutised on kaitsnud hooneid, vappidel olevad loomad jutustavad meile hoonete omanikest, loomad seletavad meile hoone sees toimuvat.