Gabriela HearstFoto: SplashNews.com
Ilu ja mood
26. aprill 2021, 09:00

NÄPUD TÖÖLE! Kevadel on moes kõik, mis ise tehtud

Moetrendide loojad näikse vahelduseks olevat ühel nõul – näputöö on see, mis paneb kõige trendikamalt riidesse. Pole vahet, kas sind ahvatleb kudumine, heegeldamine või hoopis makramee – mood on sel kevadel igal juhul sinu poolel.
Gabriela Hearst Foto: SplashNews.com

Sõlmitud makramee

Kõrvarõngad. Mango.com 19.99 Vöö. Mohito.com 12.99 Kingad. Reserved.com 35.99 Kott. Zara.com 29.95

Õrn heegeldus

Vest. Reserved.com 34.99 Pluus. Zara.com 29.95 Kõrvarõngad. Mango.com 15.99 Käevõrud. Mango.com 25.99
Gabriela Hearst Foto: SplashNews.com

Kootud soojus

Püksid. Hm.com 24.99 Topp. Hm.com 14.99 Kudum. Mango.com 35.99 Kudum. Mango.com 29.99

Värviline tikand

Kudum. Reserved.com 49.99 Kott. Zara.com 29.95 Teksad. Reserved.com 44.95 Kleit. Hm.com 34.99

Üllatav batika

Kleit. Mango.com 49.99 Pluus. Zara.com 29.95 Kingad. Kaubamaja.ee 99.99 Kott. Accessorize.com 29.90

Boheemlasliku maiguga käsitööd kandes tea:

  • Alusta teed käsitöömoe juurde aksessuaaridest ja ehetest, mida on lihtne kanda nii tööl kui ka vabamal hetkel. Heegeldatud või makrameetehnikas kõrvarõngad sünnivad endalgi mõne minutiga.
  • Miksi julgelt näputööd minimalistlikuma rõivaga. Valge klassikalise triiksärgi peale sobib hästi kirev heegeldatud vest. Kootud pükse ja toppi täienda aga kerge ühevärvilise bleiseriga.
  • Väga kuum sõna on tikanditega teksa. Olgu siis tagi või püksid, vali alati kandmiseks üks ese ning väldi selle kõrval volange ja erksaid värve. Nii ei näi sa lapsemeelsena!
  • Väikese tikitud kotikese või tennised võiks samuti ise valmis nokitseda. Või anna aastaid truult teeninud aksessuaaridele uus ja silmatorkav välimus. Erksat aksessuaari kanna näiteks ühes toonis rõivaste seltsilisena.
  • Batika on moepildis püsinud juba mitu kevadsuvist hooaega. Hakka või uskuma, et tegemist on jääva kunstiga! Imelihtsa värvimistehnikaga saab hakkama igaüks. Kaalu batikat näiteks kollakaks muutunud valge või muul moel väsinud rõivaeseme elule turgutamiseks.
  • Vanaema pärandatud heegeldatud ja tikitud linikud sobivad kaunistama nii kleiti, tagi kui ka kotti. Ära lõika neid katki, lihtsalt säti ja leia neile õige koht.

Heaks inspiratsiooniallikaks on käsitööraamatud. Meid köitsid need teosed!

Ülle Ermi «Esiemade käsitööpitside uus elu» inspireerib märkama käsitööpitsi ilu ja neid väärikalt taaskasutama. Rahva Raamatus 17.99 eurot.

Marinke Slumpi «Hipilikud heegeldised» aitab lihtsalt järgitavate juhendite kaudu heegeldada vikerkaarevärvides vaba vaimuga aksessuaare endale ja kodule. Apollos 27.95 eurot.