AbieluFoto: Stanislav Moškov
Lugejakiri
15. aprill 2021, 11:16

Lugejakiri | Naise mure: kuidas kaitsta oma vara kärgperes?

Naine ei julge mehega abielluda, sest pelgab, et peab tulevikus vara jagama mehe lastega eelmistest suhetest.

„Kui mehega tutvusin, siis oli tal eelmistest kooseludest kaks last. Kummagi naisega ei olnud soetatud kinnisvara ega muud väärtuslikku. Sisuliselt jätsid naised ta isegi kardinatest ja voodipesust ilma. Nüüd oleme ligi 10 aastat elukaaslased olnud ja meie vara on suurenenud. Minul on samuti eelmisest suhtest laps. Ühiseid lapsi meil veel ei ole, aga pole seda mõtet päris varna heitnud. Jutuks on tulnud ka abielu, aga selle kõige puhul kardan ma järjest enam seda, et pean tulevikus hakkama võitlema tema lastega, kes on emade poolt kasvatatud üles suunitlusega, et isa on rahamasin,” kirjutab Heili.

„Kui eelmised naised armastasid kodus perenaise elu mängida ja tööl mitte käia, siis mina olen kogu meie tagala eest rabanud ja pingutanud. Kui eksidega ei õnnestunud tal isegi korteris remonti teha, siis oleme meie loonud omale ilusa kodu ja maakodu. Ma ei leia, et peaksin enda vaevaga tehtud elu hilisemas elus jagama tema lastega. Ta on korralik mees olnud ja lastele elatist maksnud, aga meie ühiselt loodud vara peaks jääma ikkagi meile. Kuna mina olen ka laenud enda nimele võtnud, siis pelgan kohe eriti kogu seda olukorda. Mees on minuga päri ja ei ole ka ise seda meelt, et meie töökuse kulul peaksid lapsed liugu laskma. Aga samas ei näe me ühtegi head lahendust,” selgitab naine.

Heili sõnul armastab ta oma meest ja tahaks tema abielluda küll.

„Pulmad pole kunagi minu jaoks unistuseks olnud, aga praegu keskealisena näen asju teisiti. Ühe vahva peo võiks sugulaste ja sõpradega maha pidada küll. Kuidas ainult meie tulevik kaitstud saaks...”