Kaetud peolaud.Foto: Tiina Kõrtsini
Lugejakiri
12. aprill 2021, 11:12

Lugejakiri | Ülemus viib kõik kringlid ja võileivad endale koju (21)

Tööseltskonnas on tekkinud vaen ülemuse vastu, kes peolaudadelt toitu kotti surub ja kõike koju tassib.

„Meil on ikka komme olnud, et igal sünnipäeval toob keegi midagi lauale. Kes teeb salatit, tellib tordi või koogid. Mõnikord on ka firmal tähtpäev, mille puhul midagi pakutakse. Ja igal tähtpäeval on ikka sama jama – ülemus tassib kõik toidud lõpuks endale koju,” kurdab Merje.

„Alguses on viisakas istumine, misjärel mingi hetk tuleb ülemuse poolt kommentaar, et ma võtan endale koju midagi kaasa. Räägib, et ei viitsi kodus süüa hakata tegema ja lisaks – muidu meie istume ja sööme ega teegi tööd. No ausalt!” on Merje sõnul terve kollektiiv taolise käitumise pärast vihane.

Viimasel sünnipäeval otsustas Merje ülemusele sõnadega vastu astuda.

„Ütlesin, et meist osadel on tööpäev läbi ja küll me söödud saame. Vihjates, et ärgu toitu omale kotti toppigu. Uskumatu, aga ta tegi seda ikkagi! Me jätame muidu toidu vedelema! Mis toimub? Tema saab meist palju rohkem palka, aga ei oska viisakas olla ega teistega arvestada,” selgitab Merje.

Nii oligi ülemus ka viimasel korral tõstnud endale kaasa kringlit, leivakrõpse ja puuvilju.

„Meile jäi mõni tükike kõigest, aga enamus kadus tema kotti ja koju. Mida me veel teha saaks, kui ma juba ütlesin talle? Ma ei usu, et ta aru ei saanud, vaid ma olen kindel – tal on täiesti ükskõik! Tema suhtumine meisse ongi nagu mingitesse alamatesse. Samas oleme erialaselt kõik omandanud korraliku hariduse. Juhataja ametikoht teda meist erilisemaks ei tee. Ta peaks küll varsti pensionile minema. Võibki vaid loota, et tuleb uus ja parema suhtumisega,” loodab Merje.