Foto: Martin Ahven
Ilu ja mood
12. aprill 2021, 14:00

MOETOIEMETAJA TEAB! Kuidas hooldada valgeid jalatseid?

Naistelehe ilu-uudised tutvustavad jätkusuutlikku kiirmoodi ja õpetavad, kuidas hooldada valgeid jalatseid.

UUS

Jätkusuutlik kiirmood

H&Mi kevadkollektsiooni iseloomustavad uuenduslikud materjalid ja sportlik 1990ndate stiilis minimalism. Värvigamma on neutraalne ja tagasihoidlik: beež, hall, must ja helepruun. Need toonid annavad rohkelt võimalusi esemete omavaheliseks kombineerimiseks.

H&M Foto: Tootja

Eriti köitsid meid aga materjalid, millest vastse kollektsiooni rõivad on valmistatud. Näiteks uuenduslik Agraloop Biofibre, mida valmistatakse toidutööstuse tootmisjääkidest. Mainimist väärivad teisedki jätkusuutlikud materjalid, nagu lüotsell ja kanep, värvimata denim, orgaaniline puuvill ja orgaaniline lina.

OHHOO

Kaelakee kui teraapia

Rahustava mõjuga kaelakee kõlab praegusel ajal üsna vajaliku kaaslasena, kas pole?

Nurme aroomteraapiakee Foto: Tootja

Nurme aroomteraapiakee kingib sulle aroomteraapiat kogu päevaks – nuusuta just seda lõhna, mida parasjagu vajad. Kaelaehtega on kaasas kümme värvilist vildist pestavat ja korduskasutatavat lõhnapatja, millesse saad oma lemmik eeterlikku õli tilgutada. Kui soovid positiivset energialaengut, vali näiteks magus apelsin. Piparmünt aga siis, kui nohu kimbutama kipub. Kui ees ootab pikk ja pingeline päev, tilguta ehtesse aga rahustavat ilang-ilangi.

Roostevabast terasest aroomteraapilise kaelakee ja padjakesed leiad veebipoest Nurme.eu. Komplekti hind on 18.95.

NIPP

Foto: Martin Ahven


Valged jalatsid on moekad. Kuid valge olgu ikka valge!

  • Halliks tõmbunud kummitalla saad puhtaks värvitu küünelakieemaldi või vannitoa puhastusvahendiga. Pane tilk vatipadjale ja hakka aga nühkima. Ole ettevaatlik, et vahend ei satuks nahale või tekstiilile.

  • Vana ja paljude lemmiknipp on kasutada plekkide eemaldamiseks valgendavat hambapastat. Niisuta määrdunud kohta veega, võta vana hambahari, pane sellele veidi pastat ja hõõru. Eemalda ülejääk niiske lapiga. Ära kasuta värvilist või geeljat pastat.

  • Sooda ja vee segu on väärt puhastusvahend, eriti kangast jalatsitele. Hõõru segu vana hambaharjaga jalatsi riidest osale ja jäta kuivama. Jäägid eemalda puhta niiske lapiga.

  • Kriimustust saad aga nutikalt peita näiteks valge kingakreemi või küünelakiga.