Toit.Foto: Tiit Tamme
Lugejakiri
7. aprill 2021, 15:11

Lugejakiri | Võtsin kätte ja hakkasin sööma!

Naine otsustas rutiini murda ja tegid konkreetsed muudatused oma toidulaual.

„Sotsiaalmeedias jagavad kõik mingeid hingelisi kogemusi ja naudinguid. Ma otsustasin enda meeli ergutada ja rutiinist praeguste piirangute keskel murda välja toidunaudingutega. Loobusin kõigist poolfabrikaatidest ja teen kõik toidud kodus ise, aga see pole veel kõik. Tunnistan ausalt, et istusin maha ja mõtlesin. Ja siis võtsin kätte ja hakkasin sööma,” kirjutab Elina.

Naine valmistab igaks päevaks uued road.

„Ma teen kõik toidud algusest lõpuni nüüd ise. Ja igaks toidukorraks on uus toit. Kogused on varasemast väiksemad ja retseptid täiesti uued. Valin raamatutest, veebist ja küsin sõpradelt. Esimene nädal oli kõige keerulisem, sest kodus oli ju külmikusse juba toitu varutud, mida raisku ei tahtnud lasta. Nipiks sai see, et hakkasin mingeid koostisosi retseptis asendama sellega, mis kodus juba olemas mul oli. Toimis! Ma pole viimase kuu jooksul söönud kordagi toitu, mida varem teinud ja proovinud olen! Ettevalmistusele kulub natuke aega, aga poodi lähen nüüd ainult nimekirjaga. Mõned tooted ehk kallimad, aga lõpuks võidan ikkagi ka rahaliselt. Ja just nende poolfabrikaatide arvelt. Enda tehtud söögid on palju toitvamad,” kiidab naine.

„Ja need maitsed! Ma avastan hoopis uut külge endast ja toitudest, mis maitseb ka mu perele. Ega ma ei väidagi, et iga kord on lihtne. Aga ma saan järjest osavamaks planeerimisel, mis ongi kõige olulisem. Lisaks maitsele – kõige suurem üllatus on see, et toidud valmivad tegelikult päris kiirelt. Ma ei võta ette asju, mis vajavad tundide viisi küpsetamist ja kokkamist. Pigem maksimaalselt 30-45 minutit,” soovitab ta kõigil proovida seda muutust ka enda elus.

„Ma naudin ja tunnen maitseid hoopis uuel moel. Söömine pole enam rutiin, vaid nauding! Ja see ongi midagi, mida teen enda ja pere heaks. Mõnus!”