Sharm el Sheikh Foto: Reuters/Scanpix
Lugejakiri
5. aprill 2021, 11:18

Lugejakiri | Puhkusereis sai kurva lõpu: koroonaviirusega naasnud reisisell nakatas vanaema (134)

Egiptuses reisil käinud naine tegi küll kõik nõutavad testid ja jäi isolatsiooni, aga ikkagi suutis kusagil nakatuda koroonaviirusega, mille riskirühmas sugulasele edasi andis.

„Ma olen aastaid väga armastanud reisimist, mistõttu võtsin ka riski nüüd Egiptusesse lennata ja end natuke sooja ja vabadusega laadida,“ räägib Karmen.

Naine käis reisil ära ja tundis end kodumaale jõudes hästi. „Tegin kõik nõutud testid, mis olid negatiivsed, ja jätkasin oma tavapärast argipäeva Eestis. Ega pikalt ei saanudki jätkata, sest juba neli päeva pärast viimast testi olingi koroonaviiruses. Kust ja kuidas ma selle sain – seda ei tea senini. Kas nakatusin reisil või juba Eestis? Võta nüüd kinni,“ ohkab Karmen telefonis.

„Reisil puhkasin küll end välja ja tundsin, et tegu on õige otsusega, aga nüüd olen õnnetu ja tunnen end süüdi. Kui mu testid olid negatiivsed, siis sain kokku ka enda lähedastega. Mu vennapere on koroonas. Neil õnneks sümptomid üsna kerged. Aga mu kallis memm on koroonaga haiglas ja tema seisund ei ole kiita. Perekond ei süüdista mind, sest kohtudes kõik teadsid, kust tulin, aga süda ei anna rahu vanaema pärast,“ muretseb naine.

„Kui ma saaksin praegu ajas natuke tagasi veel korraks minna, siis ma lükkaks selle reisi edasi. Või istuksin pärast reisi ja isegi negatiivseid teste lähedastest pikemalt eemal. Väga valusalt andis see viirus mulle õppetunni oma salakavalusest.“