Foto: Tootja
Ilu ja mood
6. aprill 2021, 13:05

ILUTOODETE TEST | Millise isepruunistajaga kevadele vastu minna?

Kevad on käes ja peagi muutuvad ka ilmad (loodetavasti) soojemaks, nii et riidekapist võib juba hakata seelikuid ja kleite välja otsima. Kui sinu jume on aga talvega kahvatuks muutunud ja sa pole ka koroonapandeemia tõttu saanud pimedal ajal soojal maal päikesevanne võtta, siis võid leida abi isepruunistajast!

Erinevaid tooteid testisid juba oma hinge isepruunistajatele müünud Kärt ja põline skeptik Terttu, kes pole siin maailmas elatud 30 aasta jooksul käinud kordagi solaariumis ega proovinud ühtegi isepruunistuvat toodet.

Vita Liberata kehakoorija (19.95€)

Pehmendab nahka ning sobib nii näole kui ka kehale

Foto: Tootja

Kärt: Toode on kreemi moodi ja kleepub kenasti nahale, lõhn meenutab mesilasvaha.

Kasutasin koorijat tervel kehal, ka näol. See on uskumatult hea! Olen üldiselt suur kehakoorijate kasutaja ja proovinud eri firmade tooteid, kuid nii head tulemust pole ma ühegi teise tootega saavutanud. Mu keha on pehme ja sile. Kuigi see toode ei sisalda õlisid, on nahk siiski mõnusalt pehme ja siidine. Olen fänn!

Soovitan koorijat kõigile, ka niisama kasutamiseks, mitte ainult enne isepruunistava toote kasutamist.

Isle of Paradise isepruunistavad tilgad (25.90€)

Loodud nii kehale kui ka näole. Rohkem tilku = rohkem jumet!

Foto: Tootja

Kärt: See on minu lemmiktoode!

Tegu on läbipaistva õliga, millel on kleepuv konsistents, aga see ei jää näol õline ja imendub kiiresti. Aroom on meeldiv, toodet nuusutades meenub mulle musta orhidee lõhn.

Tilku tuleb segada kreemiga ja sinna võib lisada 1–12 tilka, olenevalt soovitud tumedusastmest. Toodet on väga kerge nahale kanda. Kuna mul on väga tundlik nahk, proovisin seda enne käe siseküljel ja pärast testimist panin ka näole. Kipitust ega punetust pole ja nägu on pehme, sile ning niisutatud.

Kõige parem on, et jume pole tehislik, vaid see tundub loomulik ja kaunis. Muidugi näeb seda alles paari tunni pärast.

Isle of Paradise isepruunistav vaht (26.90€) 

Toonitud vaht teeb pealekandmise lihtsaks nii näol kui ka kehal. Vaht kuivab kiiresti ega jää triipudena.

Foto: Tootja

Kärt: Vahu värv on päris tume, kohati isegi justkui must. Vaht ise on kerge ja õhuline ning lõhnab samuti nagu tilgad – värskelt ja magusalt.

Vahu pealekandmine on väga lihtne ja mul ei kulunud selleks rohkem kui kümme minutit. Tulemus on pärast mitmetunnist ootamist üllatavalt ühtlane.

Olen oma päevitusega väga rahul. Soovitan kõigile, kes ei viitsi end rannas praadida ja päiksepõletusega tegeleda!

Isle of Paradise aplikaatorkinnas (7.50€)

Kindal on veekindel kiht, mis kaitseb käsi määrdumise eest ning tulemus jääb ühtlane ning veatu.

Foto: Tootja

Kärt: Selle kinda abil on tõesti hea toodet kehale kanda. Isepruunistuja ei tule läbi kinda ja käed jäävad puhtad. Lisaks on aplikaatorkinnas kena välimusega ja veekindel.

Tan-Luxe Wonder Oil (49.00 €)

Rullikuga kehaõli, mis noorendab ja pinguldab nahka ning stimuleerib vereringet. Saadaval kahes tumedusastmes - light/medium ja medium/dark.

Foto: Tootja

Terttu: Ma olen see tüüp, kes istub igal kevadel esimeste soojemate ilmadega terrassil, jalas lühikesed püksid ja seljas jope, et jalad natukenegi lumivalgest toonist tumedamaks saada. See on minu esimene isepruunistav toode, mida ma proovinud olen, ja võin öelda, et tõenäoliselt jääb see ka viimaseks. Seda põhjusel, et olin tootes väga positiivselt üllatunud.

Olen varem väga palju kuulnud, kuidas isepruunistavad tooted võivad nahal jääda laigulised ja neil on imelik lõhn, kuid selle õliga ei kogenud ma midagi sellist. Lõhn on sel pigem puuviljane ja kuna minu proovitud toode oli light/medium, siis see oli täpselt paras toon, et mu jalgadele veidi jumet anda (ma ei tea, mis värk sellega on, aga alati on just mu jalad väga valged, sest pärast toote kasutamist ei märganud ma oma pruunimate jalgade ja ülejäänud keha vahel suurt kontrasti).

Usun, et sellest saab mu igakevadine parim sõber, kuid tõenäoliselt piirdubki asi ainult jalgade õlitamisega, sest üle keha ma seda teha ei viitsiks ja eelistan võltspäevitusele siiski päikese käes saadud jumet.