MAAST LAHTI! „Kui ta lõpuks ükskord lõunaajal ärkas, olin ma juba maruvihane – meil pidi olema ilus romantiline nädalalõpp, aga ma pidin pool päeva üksinda võõras kohas endale tegevust leidma!“ (Foto on illustreeriv)Foto: Vida Press
Suhted
31. märts 2021, 14:35

Kui kaua ta ometi magab! Erinevad unerütmid panevad suhte proovile

Kui üks partneritest elab lõokese rütmis „vara üles, hilja voodisse“ ja teine öökulli rütmis „hilja üles, vara voodisse“, võib see mõlemale tekitada parajat peavalu, arusaamatusi, pahameelt ja tõugata koguni punkti, kus ollakse silmitsi tõsiasjaga, et suhe sellele vastu ei pea.

Looduses ei tuleks kõne allagi, et hommikuti lõõritav lõoke ja öösiti huikav öökull punuks ühise pesa. Inimeste maailmas ei ole selles midagi imelikku. Iseasi, kas selline erinevate unerütmidega kooslus aitab harmoonilist ja mõlemale rõõmu pakkuvat suhet luua. Raske on rahulikku und nautida ja samas ka keeruline leida ühist koosolemise aega, kui üks tõuseb üles hommikul kell seitse ja teine magab samal ajal veel õndsat und, alustades oma päeva alles lõunaajal, olles üleval hiliste öötundideni, sellal kui päevast väsinud partner juba ammu voodis unenägusid näeb. Palju sõltub sellest, kui tugev on suhe ja soov koos edasi minna ning kas teineteise vajadusi aktsepteeritakse.

Edasi lugemiseks: