TUNNETAB MISSIOONI: «Mulle meeldib minu töös kõik. Meeldib, et saan oma kogemusi edasi anda. Olla balletimaailmas. Väga oluline on üles leida meie oma Eesti talendid, kes jätkavad balletitraditsioone.»Foto: Laura Strandberg
Inimesed
30. märts 2021, 09:46

Kaie Kõrb: „Mul ei ole selleks vajadust, et mind kiidetaks või ülistataks. Igaks asjaks on oma aeg.“

Sel kevadel tähistab 60 aasta juubelit priimabaleriin Kaie Kõrb. Naine võib praegugi spagaati visata ja on nooruslik ema kaksikutest poegadele. Balletikooli juhina on päevad aga eriti kiired, sest koolilgi tuleb juubel ja valmib uus superhoone.

«Nädalad mööduvad tohutu kiirusega, varem ma seda nii selgelt ei tajunud. On esmaspäev ja juba reede ...» tõdeb Kaie direktorikabinetis istudes. Töölaual seisab raamitud foto kaksikutest Eduardist ja Raimondist, kelle sünnist on möödas kolmteist õnnelikku aastat. Ega Kaie imestakski, kui juba järgmisel hetkel olekski käes aprill, tema juubelikuu. Või mai, mil peab 90 aasta juubelit ema Salme. Või juuni, mil Tallinna balletikool tähistab 75. sünnipäeva. Aja kiiret voolu on Kaie sõnul märganud paljud tema tuttavad. «Ma ei teagi, kas koroona pani seda teistmoodi nägema – sa lihtsalt pead olema kogu aeg valmis, ergas, kikkis, rahu ei ole.»

Edasi lugemiseks: