Foto: Andra Nõlvak
Kultuur
3. aprill 2021, 12:00

LUGEMISSOOVITUS | Sa ei või kunagi kindel olla, mida inimene oma minevikust varjab, isegi, kui see on sinu lihane ema

Andrea elu muutub päeval, kui ta ema tapab stoilise rahuga restoranis noormehe, kes on vahetult enne mitu inimest maha lasknud. Kui tütar mõni päev hiljem oma ema kaitseks ise ühe mehe tapab, ei kujuta ta ettegi, mida selline tegu tema ema mineviku kohta paljastab.

Karin Slaughteri põnevik „Killud temast“ (Pegasus, 2021) on autori värskeim page-turner, mis näitab, et ükski saladus ei püsi igavesti peidus ja kõik tuleb varem või hiljem välja.

Pärast ründaja mõrvamist annab Andrea ema tütrele detailsed juhised, kuhu ta peab sõitma, millises laohoones ootab teda auto koos kuuekohalise summaga ja mida ta peab edasi tegema. Ent kui ema ütleb talle, et uksekood on tema sünnipäev, satub ta tõelisse segadusse – ema öeldud kood ei klapi tema sünnipäevaga.

Naise ees hakkab lahti rulluma tõeliselt sürreaalne lugu – üks vale ilmutab end teise järel. Kes tema ema siis lõppude lõpuks on? Nagu sellest vähe oleks, hakkab teda jälitama mees, kellega ta pärast restoranis toimunud tapatalgusid haiglas põgusalt paar sõna vahetas. Miks see mees teda läbi osariikide jälitab ja mida ta temast tahab? Iga leheküljega saab selgeks, et tõde on kohutavam ja valusam, kui oleks oodata osanud.

Salughter toob lugejateni tõeliselt kaasahaarava loo, mille juures on ehk kõige toredam, et peagi jõuab Netflixi ka teose põhjal valminud kaheksaosaline seriaal.