Suitsukonid.Foto: Teet Malsroos
Lugejakiri
25. märts 2021, 12:26

Lugejakiri | Naabrid suitsetavad koridoris ja loobivad konisid maha (5)

Kortermajja kolinud paarike ei järgi seal seniseid reegleid: loobivad konisid maha ja suitsetavad koridoris. Mida teha inimesega, kes loodusest ja teda ümbritsevast keskkonnast ei hooli?

„Meie majja kolis hiljuti üks paarike, kes naabrite tähelepanu püüab,” kirjutab 42aastane Egle.

Paarikese kummaline käitumine oli see, mis naabreid nina pani kirtsutama. „Esimesena hakkas häirima see, et koridori tekkis suitsuhais. Selgus, et noored armastavad juba uksest väljudes suitsu põlema panna ja siis mitu korrust alla jalutada. No millisele naabrile see peaks sobima?” kirjutab Egle, et see polnud aga sugugi kõik.

Noorte teekond jätkus suitsetama parklas olevasse autosse. „No oma autos suitsetagu, kui tahavad, aga kas mootor peab tõesti päevas seetõttu tunde töötama ja keskkonda reostama? Korraga läheb neil autos suitsetamisele vähemalt 30-40 minutit,” ei mõista Egle uusi naabreid ja nende kombeid.

Ja nagu sellest oleks veel vähe...

„Kui autos on see tunnike istutud, siis astutakse välja visatakse kõik tehtud konid tänavale. Nende tulekuga on tekkinud parklasse suurem kuhi konisid. Osad on heidetud ka haljasalale. Ma ei mõista, kas neid ei häiri, et ümbrus must ja räpane on. Ja prügikast on nende autost maksimaalselt kümme sammu eemal. Kui raske saab olla koniga sinna kõndida ja see prügikasti heita? Tegu ei ole ka mingite meeletult noorte inimestega, kes maailmast üldse midagi ei jaga. Mõlemad näivad umbes 30aastased olevat,” selgitab Egle.

Naise sõnul on tema ja ka teised naabrid uutele tulijatele märku andnud, et sellist käitumist nende ühistus ei aktsepteerita. Muutust paarikese käitumises siiski tulnud ei ole. „Äkki ilusad ilmad ja puhastatud tänavad panevad ka neid rohkem ümbrust märkama ja ennast muutma,” pole naine lootust kaotanud.