Rasedus.Foto: Mari Luud
Lugejakiri
18. märts 2021, 11:29

Lugejakiri | Pettunud mees: ütlesin naisele, et lapsi ei taha, aga ikka saame (35)

Suhte alguses lepiti kokku, et lapsi nende perre ei sünni. Naine aga kavaldas mehe üle.

„Oleme viis aastat koos olnud ja päris õnnelikult. Kui suhet alustasime, siis rääkisime soovidest ja plaanidest. Mõlemad olime nõus, et lapsi meie perre ei plaani. Mul on endal palju õdesid ja vendi, keda nooremana tuli hoida ja kantseldada. Tahtsin ise teistsugust elu, elada” alustab Mart oma kirja.

„Nüüd teatas mu naine, et ta on rase. Välk selgest taevast! Oleme aastaid koos ja plaanid tehtud, kuid tema muutis neid ilma minuga rääkimata. Senini võttis ta antibeebipille ja need toimisid. Nüüd ta väidab, et võtab edasi, aga ikkagi juhtus. Kuidas siis senini ei juhtunud? Ma olen kindel, et ta lõpetas nende võtmise. Kui rääkisime sellest, siis tuli teemaks abort. Aga ta ütles, et tema väga tahab seda last. Olen väga pettunud, sest see ei olnud meie plaanides. Ma armastan teda endiselt, aga usaldusega on nüüd kehvasti. Ja mis ma peaksin edasi tegema? Ma ei tahtnud last. Kas ma jätan naise ja lapse maha? Alimente pean hakkama ikka maksma. Ja miks ma pean loobuma armastatud naisest? Aga samas – ma ei unista isaks saamisest ja taolisest perest. Ma olen nagu nurka surutud ja laps surutakse väega sülle. Ebaõiglane olukord, aga head lahendust ei ole. Ja see pidev pettumus, et miks mu naine nii tegi. Ma ei mõista seda. Ta oleks võinud ausalt öelda, et on muutnud oma plaane ja arutame. Tunnen, et ta on mind ära kasutanud,” kurdab Mart.

Mehe sõnul jagab naine uudist ka sugulastele, postitab sotsiaalmeedias pilte ja näitab kõigile oma vaimustust.

„Mu sõbrad soovivad mulle õnne, aga ma ei ole õnnelik. Masendunud ja lõksus olen. Kuidas ma saaksin olla hea isa, kui ma seda last ei ole soovinud,” kirjutab Mart.