.Foto: Tiina Kõrtsini
Ilu ja mood
23. märts 2021, 09:00

PEIDA VEAD, RÕHUTA HEAD! Õige sõrmus muudab käed kaunimaks

Sõrmused on alati sümboliseerinud kandja staatust ja rõhutanud isikupära. Õige sõrmuse valimine pole aga sugugi lihtne, eriti kui staatuse kõrval loeb ka käe ilu ja hea maitsemeel.

Käed nooruslikumaks

. Foto: Tiina Kõrtsini


Saleda joone ja väikese kiviga sõrmus mõjub õrnalt ning tundlikult. Rõhutab käte nooruslikkust, on lihtsalt kantav ja sobib kõigile.

. Foto: Tiina Kõrtsini


Käed taluvad paljut ja koht kortsudele, silmatorkavatele veenidele või tumedatele laikudele on seal alati olemas. Suur ja värvilise kiviga ehe viib tähelepanu kõigelt soovimatult kõrvale.

. Foto: Tiina Kõrtsini


«Iseloomuga» geomeetrilise mustriga sõrmus näeb alati hea välja. Mitte liiga silmatorkav, kuid nooruslik, stiilne ja maitsekas.

Sõrmed pikemaks

. Foto: Tiina Kõrtsini


Üles kahaneva kiviga ehe venitab sõrmed pikemaks. Kui kannad aga eriti pikki küüsi, vali tasakaalustamiseks hoopis väikese kiviga kitsas sõrmus.

. Foto: Tiina Kõrtsini


Saledad sõrmed võivad näida kondised ja muhklikud. Kitsas ehe kipub seda rõhutama. Värviline kivi ja sõrmuse laiem lõige tõmbavad pilgu endale.

. Foto: Tiina Kõrtsini


Põnev disain on pilkupüüdev. Asümmeetriline või pikliku kiviga ehe muudab sõrmi aga lühemaks ja laiemaks. Kui tahad kanda kunsti, tee seda pigem väiksemas formaadis.

Mõtle kastist välja

. Foto: Tiina Kõrtsini


Kui räägime sõrmuste kandmisest, kipub pöial jääma vaeslapse rolli. Miks ometi? Ehe pöidlas vihjab originaalsusele, isegi kandja isepäisusele. Vali kaunistuseta laiem sõrmus.

. Foto: Tiina Kõrtsini


Kõige väikesemat sõrme ei tohi unustada, ent ka mitte liialt koormata. Kanna sõrmes kivita kitsast ehet.

. Foto: Tiina Kõrtsini


Kui sind on õnnistatud pikkade ja saledate sõrmedega, võid julgelt lubada endale mitut peene joonega ehet ühes sõrmes.

Hea teada

. Foto: Tiina Kõrtsini


Kui palju sõrmuseid tasub korraga sõrme panna, et lõpptulemus ei mõjuks maitsetuna? Reeglit pole, aga üks on kindel: maitsepiiril kõndimisega ei saa teps mitte igaüks hakkama. Ole kindel, et valitud ehted kannavad sama stiili, või lähtu pigem soovitusest, et vähem on rohkem.

. Foto: Tiina Kõrtsini


Teemandid on erilised, sageli sügava tähendusega. Ära seo neid argipäevaga ega kanna teksapükste ja lihtsa kudumiga. Teemant olgu ehteks õhtusel üritusel, kaaslaseks pidulikule rõivale.

. Foto: Tiina Kõrtsini


Erinevast materjalist ja eri tooni sõrmused ei käi kokku. Pigem mõjub üldmulje kui hommikune peataolek, mil kõik olemasolevad ehted näppu sai surutud.