Ansambel Kõhukesed Foto: Marely Kasemets
Kultuur
7. märts 2021, 11:10

KUULA | Põlvamaa pillimeestel valmis laul igatsusest publiku järele

Põlvamaa ansamblil Kõhukesed valmis naistepäevaks uus lugu, milles nad väljendavad igatsust tavapärase elu ning neid lava ees piidlevate kaunite silmade järele.

"Lisa-lugu" väljendab veidi nukral ja mõtlikul toonil pillimeeste igatsust naasta oma tavapärasesse ellu. Nagu ütleb loo autor ja bändi liige Toomas Ojasaar, et mitte niivõrd mängude, kui just publiku järele on vajadus. „Teinekord piisab tõesti ka mõnest andunud silmapaarist saalis, et tunda siirast tänu esinemisest,“ tunnistab ta.

Sõnade autor Andres Lehestik märgib lugu kommenteerides: "Just nüüd, pandeemiast tingitud eraldatuse ajal, tajume teravamalt, et inimene on sotsiaalne liik. Mis tolku oleks me tööst ja laulust, kui me ei loodaks, et keegi neid vajab? Ja eks ole ju tänulikkus rõõmu sõsar."

Olles sunnitud olema eemal otsekontaktist oma publikuga, annab viimati novembris Valgas esinenud ansambel Kõhukesed selle looga edasi oma tervitused oma fännidele ja homset naistepäeva silmas pidades eeskätt õrnema soo esindajaile.

Ansambel Kõhukesed sündis nelja aasta eest, mil Põlvamaa mehed tundsid keskeakriisi uksele koputamas. Bändis teevad kaasa lõõtsakuningas Toomas Ojasaar, pillimeister ja üks Viljandi Folgi loojatest Raivo Sildoja, elektrivõrguettevõtte kliendihaldur ja õhtujuhina tegutsev Ivari Saare ning eraettevõtja ja õhtujuht Kaido Kaha.