Suusatund. Pilt on loole illustreeriv.Foto: Laura Oks
Lugejakiri
22. veebruar 2021, 11:38

Lugejakiri | Spordirõivad õuetunniks käivad vanemale üle jõu (7)

„Mind ärgitas kirjutama üks uudislugu, mida televiisoris nägin. Kehalise kasvatuse õpetajad kurtsid, et nemad tahaksid õpilastega ka kangemate külmakraadide korral õues hoopis tunde teha, aga lastel pole korralikke spordirõivaid. Ma ärritusin päris korralikult,“ kirjutab Piret.

„Ma ei tea ühtegi vanemat, kes ei tahaks oma lapsele osta korralikke ja ilmastikuoludele vastavaid rõivaid. Selle juures on üks suur AGA,“ jätkab Piret oma kirja.

Ema sõnul on takistuseks raha. Ta pakub välja, et riik võiks ju siis pakkuda õppevahendina ka vajalikud rõivad kehalise kasvatuse jaoks. 

„Mul ei ole enda lapse heaolu jaoks millestki kahju, aga olgem ausad, korralikud spordirõivad talveks on päris kulukad. Seda eriti juhul, kui su laps kasvab ja juba kuu hiljem võivad need väiksed olla. See ongi põhjus, mis ajab mind väga marru, et õpetajad tahavad lastega õues ka madalamate temperatuuride korral kehalist teha. Mul pole ju õuetundide vastu midagi, aga sportimine taoliste temperatuuride juures vajabki erilisemat rõivastust, mida keskmine pere meie riigis lubada ei saa. Tunnistan, et meie pere ei käi iga nädalavahetus koos sportimas, et meil see kohe niivõrd oluline oleks, et ühe tunni kehalise tarvis sellist kulutust teha,“ selgitab ema.

„Kusjuures ma saan keskmist palka meie riigis. Aga võtame juurde igapäevased vajalikud kulud, millest pole võimalik hoiduda. Laps tahab ka lisaks kehalisele käia trennis, kus vajalikud kostüümid, jalanõud jne. Juba talvesaapaid peab olema mitu paari, et laps saaks koolis ja trennis käia kuivade jalanõudega. Lapse jalg ju higistab kah. Enne peab ikka arvestama, kas meie heaolu on piisav, et väga spetsiifiliseks seda ainet ajada. Suusapüksid kehalisse ja koju minekuks on samuti kulu,“ leiab Piret.