Foto: Terttu Jazepov
Kultuur
20. märts 2021, 14:00

LUGEMISSOOVITUS | „Lõpeta enda peetimine!“ tõestab, et sind lahutab unistuste elust vaid üks lihtne, aga äärmiselt oluline samm

Kui tunned, et su motivatsioon on koroona ja pimeda aja tõttu kadunud ning vajaksid mingit märki, et kõik on mööduv, siis siin see on – teos, mis selgitab väga selgelt, kuidas lihtne mõtteviisi muutmine võib muuta ka meie elu.

Tore on näha, et mitmed populaarsed ingliskeelsed publikatsioonid on ka lõpuks eesti keeles olemas ja võidukäiku tegemas. Lugesin juba möödunud aastal Gary John Bishopi raamatut „Lõpeta enda peetimine!“ (Pegasus, 2021) ja mul on väga hea meel, et see on nüüd ka Eestis laialdasemalt kättesaadav, sest tegu on väga praktilise üllitisega.

Bishop on juba aastakümneid inimesi enesearengu teemadel harinud ja seda on näha. Tema mõtted on asjalikud ja konkreetsed, aga samas piisavalt lihtsad – tuleb end lihtsalt kokku võtta ja oma mõttemustreid muuta. Kui sa tunned, et tahaksid saavutada paremat vormi, siis lahutab sind kaalukaotusest vaid üks samm – hakka tegutsema! Kõige raskem kogu asja juures on esimene samm, kuid autor õpetabki, kuidas sellest üle olla. Sama kehtib ka sinu töö- ja eraelus – lihtsalt võta jalad kõhu alt välja ja hakka kuskilt pihta!

Nagu autor kirjutab: „Kui sa tahad, et su elu oleks teistsugune, pead selle teoks tegema. Kogu maailma mõttetöö, meditatsioonid, planeerimine ja rahustid ei aita sinu elu parandada, kui sa ise pole valmis tegutsema ja oma elu muutma. Kui tahad, et elus läheksid asja sinu soovide järgi, ei saa sa jääda „õiget tuju“ ootama. Samuti ei saa loota sellele, et ainult positiivne mõtteviis kõik paremuse poole pöörab. Sa pead minema välja ja hakkama tegutsema.“ (lk 159–160).

Kui nautisid Mark Mansoni teost „Kuradile! Suva olemise peen kunst“ (originaalis „The Subtle Art of Not Giving a F*ck“), siis julgen sulle soovitada ka Bishopi raamatut – motivatsioonipuhang on garanteeritud.