Foto: Pexels
Suhted
19. veebruar 2021, 08:43

Aitab selfie’dest! Milliseid pilte saadab tutvumisportaalis edu?

Meile tekib kellestki esmamulje sekundite jooksul, olgu selleks kohtingu- või tööle kandideerimise profiil. Kuigi püsisuhte sobivust ei saa määrata ainult profiilipildi alusel, on tutvumisportaalis fotol siiski suur väärtus. MeetnFly uuris 110 inimese profiili, millest selgus, miks mõni kasutaja äratas suisa 90% tõenäosusega vastaspooles tähelepanu.

Ent enne, kui hakkad pilte lisama, võiksid oma profiili võimalikult põhjalikult ära täita – enda iseloomustus ja sisukalt vastatud küsimused on koos väga hea pildiga populaarse konto saladuseks.

Alustuseks võiksid piltidelt välja jätta sõbrad, lapsed, vanemad ja loomad. Kuigi koertega pildid saavad statistiliselt nunnufaktori pärast rohkem tähelepanu, siis võõraste sulgedega ennast ehtida ei tasu, kuna see valmistab hiljem pettumuse. Kui oled tõesti uhke loomaomanik või tegeled vahva hobiga, tasub need fotod lisada teise või kolmandana.

Nõuanded meestele:

1. Kõige populaarsemad olid pildid, kus oli näha ka keha – 75%-le kasutajatest oli oluline vastaspoole kehaehitus. Samuti mainisid naised, et neile on tähtis mehe riietumisstiil ja selle nägemine fotodel lisab plusspunkte.

2. Ole rõõmus! Eesti mees ei naerata laia suuga, kuid naiste soosingu pälvisid pigem rõõmsamad ja kerge muigega noormehed, kui need, kes poseerisid pildil kurja näoga või täiesti emotsioonitult.

3. Ära lisa pilti, kus sul on peas kapuuts või müts, ees päikeseprillid või foto on tehtud halvas valguses.

4. Unusta selfie’d ja lase mõnel tuttaval endast pilt teha! Ükski selfie ei tekitanud vastaspooles suurt huvi.

5. Riietu profiilipildil nagu esimesel kohtingul! Kui oled fotodel viisakalt riides, saab su profiil palju rohkem tähelepanu.

Nõuanded naistele:

1. Naerata julgelt – kõige populaarsemad profiilid olid positiivsed ja rõõmsameelsed!

2. Lisa pilt, kus on vähemalt näha sinu ülakeha – vastaspoolele on kehaehitus oluline. Samuti võiks üks pilt olla täispikkuses.

3. Kasuta fotosid, mis on tehtud viimase kuue kuu jooksul.

4. Naised oskavad selfie’sid teha paremini kui mehed, mistõttu võib naiste puhul olla ise endast tehtud pilt sama populaarne kui kellegi teise tehtud foto.