Foto: Pexels
Ilu ja mood
28. veebruar 2021, 12:48

Seitse nippi, kuidas tulla toime rasuse peanahaga

Rasused juuksed on tõeliseks nuhtluseks, seda eriti talvisel ajal, kui me ka mütsi kanname. Küll aga on mõned nipid, kuidas olukorda kontrolli all hoida.

1. Puhasta oma juukseharja

Kuna juuksetoodete jäägid ja peanaha rasu jäävad juukseid kammides harjale, siis on oluline, et sa seda regulaarselt puhastaksid.

2. Väldi liigset juuste pesemist

Kui pesed oma peanahka, eemaldad sellelt ka kogu rasu, ja usutakse, et seetõttu võib peanahk omakorda veel rohkem rasu tootma hakata. Proovi juukseid pesta üks kuni kaks korda nädalas, et nahk ei hakkaks liigset rasu tootma.

3. Pese regulaarselt padjapüüre

Rasu ja juuksetoodete jäägid võivad peanahalt ja juustelt sattuda padjapüürile. Paljud tooted võivad poore ummistada, mis omakorda võivad vistrikke tekitada. Seetõttu on oluline, et vahetaksid padjapüüre regulaarselt.

4. Kasuta õli- ja sulfaadivabu tooteid

Rasusele peanahale sobivad hästi sulfaadivabad šampoonid. Samuti on soovitatav kasutada õlivabu tooteid, sest sul ei ole vaja oma nahale veel rohkem õli lisada.

5. Kammi oma juukseid korra päevas

Kui sa kammid juukseid liiga palju, võib su peanahk samuti liigset rasu tootma hakata. Selleks, et su näoga kokku puutuvad juuksesalgud liiga rasuseks ei muutuks, ürita neid päeva jooksul võimalikult vähe katsuda.

6. Vii juuksehooldustoodete kasutamine miinimumini

Ürita oma juustes kasutada võimalikult vähe tooteid. Osta endale hea puhastav šampoon ja kerge palsam ning jälgi, et sa kasutaksid neid nii palju kui vaja, aga nii vähe kui võimalik.

7. Proovi igakuist peanaha koorimist

Koorimine stimuleerib karvanääpsude kasvu, eemaldab tootejäägid, tasakaalustab pH taset ja puhastab peanahka, mis kõik tagab tugevamate juuste kasvu ja vähem märgatavat rasu. Alusta koorimisega korra kuus ja kui sulle tundub, et see töötab, siis proovi seda teha juba kaks korda kuus või korra nädalas.

Kuidas teha peanaha koorijat?

Sul läheb vaja:

1 supilusikas naturaalset õunaäädikat

Peotäis Himaalaja roosat soola

Veidi sulfaadivaba šampooni

Sega kõik ained kokku ning masseeri peanahka ja juuksejuuri üks kuni kaks minutit. Seejärel loputa ja kanna juukseotstele palsamit.