Praad ahju.Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
19. veebruar 2021, 11:01

Lugejakiri | Mees teeb süüa küll endale, aga lapse jätab nälga (5)

„Kui laps oli beebi, siis ma nautisin kokkamist. Elu käis mul beebi seatud rütmi järgi ja kõik toimis. Söömine, magamine, koristamine ja kõik teised kodutööd – kõik olid beebi järgi ideaalselt paigas. Nüüd on laps juba teismeline ja ma nii väsinud ja tüdinenud, et mina justkui kõike tegema pean,“ kurdab oma kirjas Tiina.

Kui raha oleks piisavalt, siis Tiina oleks valmis juba igapäevaselt kusagilt toidu tellima või ostma. „Mul on ideed otsas. Kokaraamatus olevad söögid nõuavad mingeid väga erilisi komponente, aga kõik senised on enda jaoks tüütuks muutunud. Tegemine ja ka söömine. Aga mees teeb harva süüa. Enne mind koju saades teeb kiirnuudleid ja kõik! Lapse jätab kah nälga. No õigemini eeldab, et too saab ise kapist võileiva kätte. Ja nii tulengi mina töölt ja hakkan kõigile süüa tegema. Mul samuti pikk tööpäev ja tahaks puhata. Mees on nõus küll poes käima ja prügikasti välja viima, aga seitse päeva nädalas pean mina kokkama ja pliidi ees keerutama. Mind ajabki nüüd närvi see, et endale leiab küll midagi söödavat ja teeb, aga naisest ja lapsest justkui suva. Ma ei teeks iial endale süüa ega unustaks teisi,“ on Tiina mehes pettunud.

Naise sõnul ei ole abi olnud ka rääkimisest, sest mees vaatab sel hetkel lihtsalt õnnetu näoga otsa. "Sellisele ei oska midagi kosta enam."

„Pole minust ilus, aga nähvan ja ilgun sel teemal juba pidevalt. Endal on täielik väsimus. Võibolla on koroonakriis ka mingi jälje jätnud, et ma nii pahur ja tujutu olen. Aga muud nagu ei olegi – ainult töö ja kodu. Ja kõike tuleb endal teha,“ on Tiina enda sõnul väsinud ega oska enam kuidagi olla rõõmus ja arusaaja.