Mees ja lillekimp.Foto: Alar Truu
Lugejakiri
17. veebruar 2021, 11:46

Lugejakiri | Naine kurdab: minu mehe raske valik – kingitus naisele või õlu endale

Naine kurdab, et mees talle sünnipäevaks kingitust ei ostnud, aga endale õlut ostis küll.

„Ma võin aru ju saada, et tulla võib ootamatuid kulutusi, miks mõnikord tuleb plaane teistmoodi teha, aga no kuulge – sünnipäev on ju terve aasta ette teada,“ ei leia Urme ome mehele enam vabandusi.

„Ma andsin talle ka ammu vihjeid, mida ma sünnipäevaks tahan. Jõudis see päev detsembris kätte ja sain juba ta olekust aru, et ei tule kingitust. Aga õlut palgapäeval endale ostab küll. Ja nii iga kuu! Tegime isegi diili, et teeb kingituse mulle järgmine kuu, aga kas ma jaanuaris sain siis midagi? Ei! Nüüd juba ka veebruari palk tal tulnud, aga suur vaikus ainult. Enam ma ei tahagi midagi. Ja ta võib heaga kõik tähtpäevad selleks aastaks unustada,“ on Urme otsustanud, et sel aastal ta mehele ühegi tähtpäeva puhul üllatusi ja kingitusi ei tee.

Naise sõnul on senini tema suhtes olnud see, kes üllatab teatripiletite või ootamatute õhtusöökidega.

„Senini sain mehe puhul olla kindel, et sünnipäevaks lilled ikka tulid, aga viimati... Hakkan kasvõi üksi kinos käima, aga tema või suu minu poolt korraldatud meelelahutusest puhtaks pühkida. Ma ei saagi aru, millest see sõltub. Mul on sõbrannasid, kelle mehed kannavad neid kätel ja teevad esimesest päevast peale naisele üllatusi ja märkavad. Ja siis on need teistsugused mehed, kes ei oska, ei julge, ei saa või ei taha midagi teha. Kuidagi ei saa neid õpetada ka teistsugusteks. Eks ma pean leppima, aga ka pärast viit aastat kooselu ikka loodad,“ kirjutab Urme.