Mõnel põrandal kõndides võib olla tunne, et kõnnidki jääl.Foto: Robin Roots
Lugejakiri
15. veebruar 2021, 10:46

Lugejakiri | Kes vastutab, kui end puruks kukun? (5)

Kortermajas elav keskealine naine kurdab, et nende maja trepikodades vahetati esimesel korrusel koridoris välja põrand, mis nüüd olevat nii libe, et ei kannata märja ja lörtsiga üldse kõndimist.

„Kui see pandi, siis olin õnnelik, sest vähemasti koristajal hea ja kerge puhtana seda pinda hoida. Astudes tundus natuke ehk libe, aga ega ma koridoris jooksmas käi. Ja uuendused on ikka oodatud,“ lohutas end 55aastane Mai toona.

Esimesed kuud polnudki hullu, kuni tulid esimesed vihmased ja lörtsised ilmad. „No nüüd on jääst libedam. Lumega on suisa võimatu! Sisse ja välja pääsed majast ainult seinast ja ustest kinni hoides. Kui peaksid kehvasti astuma, siis on pidu läbi ja luud katki. Kes selle eest vastutab? Ma üritan teha kõik, et püsti jääks, aga sellest võib väheseks jääda. Ustel on küll sildid, mis libeduse eest hoiatavad, aga mis mul neist kasu peaks olema, kui ma normaalselt püsti kõndida ei saa,“ on Mai kuri, et põrandale midagi nii ohtlikku pandi.

Naise sõnul on majas piisavalt ka eakaid ja noori peresid. „Üks mudilane käis siin hoogsal sammul pikali, aga lapsed oskavad vist kukkuda. Suurt jama ja pikka nuttu ei olnud. Aga memmed on meil väga mures – isegi postkastist ajalehti tuua paluvad majanaabritel, sest seal ees on samuti libe ja ohtlik põrand,“ räägib Mai.

Mai loodab, et kevadisel üldkoosolekul võetakse teema üles ja leitakse lahendus. „Eks seni tuleb koperdada ja tibusammul astuda,“ arvab Mai.