Õhupallid.Foto: Meelis Tomson
Lugejakiri
8. veebruar 2021, 11:37

Lugejakiri | Laps kutsuti keset koroonakriisi sünnipäevale – mida teha? (32)

Ema ei taha tütart lubada klassiõe sünnipäevale, sest peab taolist pidu koroonaajal vastutustundetuks.

„Minu laps sai kutse klassikaaslase sünnipäevale, mida tänavu peetakse kodus. See võttis mu sõnatuks, sest milline vanem käitub nii vastutustundetult, et praegu pidu hakkab korraldama,“ kurdab Helena.

Ema sõnul on pidu planeeritud nädalavahetuseks, mil kõik eelteismelistest klassiõed sünnipäevalapse juurde koju peole lähevad.

„Minu tütar tahab väga minna, sest tema sõnul lähevad kõik. Ja ammu pole ju saanud kellegi juures käia ega sünnipäevi tähistada. Mina tunnen vastupidist... Minu arust on suur risk neid lapsi sinna kokku kutsuda. Kui nad ka koolis kõik koos on, siis kodus on ruumi kõvasti vähem. Kui peole on kutsutud ka sugulased, siis oht suureneb. Teisalt olen mina nüüd see paha, kes selgitab oma lapsele, et praegu ei tohiks taolisi pidusid üldse pidada. Laps aga on veendunud, et kutse puhul nüüd kõik lubatud ja ohtu pole,“ muretseb Helena.

„Plika ütles, et luban või ei, aga tema läheb. Ta on mulle vahepeal tööle ka helistanud ja küsinud, et kas keegi võib külla tulla. Või vastupidi – kas tema võib teistele külla minna. Olen ei öelnud. Ka sünnipäevale mõeldes on mu vastus ei. Ja samas ma mõistan, et ta tahab minna. Ja kui teised lähevad, aga tema mitte. Palju lihtsam oleks, kui ühiskonnas saaksid ka teised vanemad aru, et see koroonaviirus pole mingi nali. Alles meil said lapsed kooli, aga juba hakkame pidusid pidama,“ muretseb Helena.

Mida teeksid lapsevanemana sina?