Foto: Shutterstock
Ilu ja mood
5. veebruar 2021, 12:12

Nipid Victoria Beckhami kosmeetikult: kuidas hoolitseda silmaümbruse naha eest

Nahk meie silmade ümber on äärmiselt õrn, mistõttu tuleb selle piirkonna eest eriti tähelepanelikult hoolitseda. Kosmeetik Mélanie Grant, kelle teenuseid kasutab muu hulgas ka Victoria Beckham, avaldab väljaandes Vogue kolm kuldreeglit, mida silmaümbruste eest hoolitsedes järgida.

1. Kasuta õhtuti retinooli või AHAd, et silmaümbruse nahka õrnalt koorida

"Kasutan õhtuti tihti retinooliga hooldusvahendit, et surnud rakud õrnalt eemaldada ning kollageeni tootmist edendada. See aitab kaasa ka seerumite, kreemide ja niisutajate imendumisele ning paneb silmaümbruse naha rohkem särama."

2. Kasuta SPFi (ja päikeseprille)

"Kasuta päeval antioksüdantidega seerumit ja seejärel SPFiga kreemi, et kaitsta õrna nahka UV-kiirguse ja keskkonna kahjulike mõjude eest. Ära unusta kanda päikeseprille, et vältida silmade kissitamist."

3. Vali õiged koostisosad

"Silmaümbruskreemi valides jälgi, et tootes oleks hüaluroonhapet, mis niisutab nahka, ja keramiide, et naha niiskustase säiliks. Retinool stimuleerib rakkude uuenemist ja kollageeni tootmist. C-vitamiin aitab nahal püsida elastne ja särav ning takistab vabadel radikaalidel nahka kahjustamast. Peptiidid stimuleerivad kollageeni tootmist, E-vitamiin on hea niisutaja ja rahustava toimega ning kaitseb samuti vabade radikaalide eest."

Väldi!

"Püüa vältida sünteetilisi lõhnaaineid ja taimeõlisid, sest need võivad habrast silmapiirkonda ärritada."

Milliseid looduslikke koostisosi valida?

"Neil, kes eelistavad looduslikke koostisosi, soovitan kasutada kibuvitsaõli ja aaloe verat, mis niisutavad ja toidavad nahka. Vabade radikaalidega võitlevad mustikaekstrakt ja koensüüm Q10, paistetust alandavad kofeiin ja arnika, nahka helendavad K-vitamiin, lagritsajuur ning pajukoor.