LillekimpFoto: Martin Ahven
Lugejakiri
5. veebruar 2021, 11:58

Lugejakiri | Kolleeg saadab kontorisse endale lilli (3)

Kummaline kontorielu, kus üks kolleeg saadab iseendale lilli ja kingitusi. Reageerida või mitte?

"Kummaline on vaadata, kuidas ta särab ja õhetab, kuigi terve kontor teab, et ta ise endale lilli ja kommikarpe saada," kirjutab Mari.

"Me avastasime selle täiesti juhuslikult, kui tal üks kohtumine kliendiga pikemaks venis ja kuller kimbu tõi. Kolleeg andis tema eest allkirja saatelehele, kus oli ka tellija kirjas -  see oli ta enda nimi! Uskumatu! Alguses me püüdsime olla toetavad, sest tal oli üks tõsisem suhe just purunenud. Omavahel arutasime, et lohutab äkki end sellega, et okei. Aga nüüd läheb teine aasta, kus igal pisemal tähtpäeval tuleb meile kontorisse pakk või lillekimp. Ise õhkab ja kurdab, et ei suuda neid austajate kingitud komme ära süüa. Isegi lillevaasidest olevat kodus juba puudus tal," kirjeldab Mari.

"Kellele ta seda mängu teeb? Ja milleks? Tal vist peas ikka midagi rohkemat sassis, sest kulutada raha, et midagi kolleegidele justkui tõestada? Või naiivselt võin mõelda, et motiveerib end rohkem särama?! Ma ei tea, aga kolleegidega vaatame juba natuke viltu sellisele näitemängule. Keegi otse pole vist rääkinud temaga, aga mööda minnes vihjeid tehakse ja irooniat jagub. Ta ei märka praegu vist isegi seda mitte," lisab naine.

Mari sõnul on vaikiv kokkulepe, et oodatakse suveni ära, mil enamus puhkavad. 

"Kui kontoris olukord ei muutu, siis istub üks meie kolleeg temaga maha ja räägib tõsisemalt. Mine tea, äkki vajab hoopis professionaalset abi."