Minna reisile või mitte?Foto: Laura Oks
Lugejakiri
4. veebruar 2021, 11:20

Lugejakiri | Läheks reisile, aga mis saab lapsest? (11)

Vanemad muretsevad, et kui ka nemad saavad COVID-19 vastu vaktsineeritud, siis lapsed ju jäävad ikkagi viiruse vastu kaitsmata. Kuidas suvel reisile pääseks?

„Meie pere on juba otsuse teinud, et võimalusel laseme end esimesel võimalusel vaktsineerida. Suvel tahaks ju puhkust nautida ja kõik koos reisile minna. Aga nüüd seisame ikka hirmu ees, et meie lapsed jäävad ju vaktsineerimata. Kuidas me reisile saame minna, kui lastele hetkel vaktsineerimist ei pakuta,“ muretseb Liis.

„Poiss on teismeline ja tüdruk käib algklassis. Saan aru, et lastele pole nii ohtlik see viirus, aga ometigi on maailmas juhtumeid, kui lapsed koroonaviirusesse haigestuvad ja päris raskelt põevad. Ei tahaks nende elu ja tervisega riskida. Samas ei saagi siis normaalne rütm meie eludes ju taastuda, kui isegi vaktsineerides maailm me ees uuesti valla ei lähe,“ arutleb Liis.

Naise sõnul võiks riik ka selles suunas mingi juhise anda.

„Kõikjal tehakse puhkusegraafikuid ja plaane, mistõttu oleks väga õige aeg ka valitsusel mingi seisukoht võtta. Kui ma saan vaktsiini ja reisin lapsega, kes ei ole vaktsineeritud, siis millised piirangud või ettevaatusabinõud ? Mis saab lapsest? Ei julge enne ühtegi reisi osta ega planeerida, aga ehk saab varsti selgust,“ loodab Liis.