Covid-19 vaktsineerimine.Foto: Raigo Pajula / Sotsiaalministeerium
Lugejakiri
3. veebruar 2021, 11:10

Lugejakiri | Vaktsineerimist oleks pidanud alustama hooldekodude töötajatest (2)

Kas COVID-19 vaktsineerimist oleks pidanud alustama hooldekodudes töötavatest inimestest, mitte hooldatavatest?!

„Mu enda suguvõsas on inimesi, kes elavad hooldekodus, aga minu arust oleks ainuõige olnud see, kui riik oleks alustanud hooldekodudes töötavate inimeste vaktsineerimisega,“ kirjutab 36aastane Madis.

„Kui te küsite, et miks, siis selleks mitu head põhjust. Kuidas koroonaviirus hooldekodusse pääseb? Ikka ainult väljast ja nende inimeste kaudu, kes hooldekodust sisse ja välja käivad. Hooldekodus elavad kodanikud ju praegusel ajal väljas ei käi ja perekonnaga otse ei kohtu. Kui kõik töötajad ja toitu väljastpoolt maja toovad isikud oleks vaktsineeritud, siis oleks ka eakates ja ohus elanikel esimene ja kõige olulisem kaitse olemas. Alles siis oleks võinud jätkuda eakate vaktsineerimisega,“ avaldab Madis arvamust.

Need, kes vaktsiiniga nõus ei oleks olnud, siis need oleks tulnud Madise arvates eraldada majas või suunata asutusse, kus ka teised vaktsiinist loobuda otsustanud töötajad ja elanikud.

„Praegu vaktsineerimine venis, mistõttu sai hirm tõeks- viirus levis hooldekodudesse. Ja nüüd loeme iga päev neid numbreid, kus meie eakad lähedased surevad. Miks? Nii jääb ka lihtinimesele mulje, et vaktsineerimine on üldse mõttetu, sest inimesed ikka haiged ja haiglas. Kurb tõsiasi on see, et meie eakad jäeti õigel ajal ja viisil kaitseta," leiab Madis.