COSFoto: Shutterstock
Ilu ja mood
28. aprill 2021, 12:28

Rõivabränd COS avab esimese poe Eestis Rotermanni kvartalis

COS avalikustas oma esimese kaupluse asukoha Eestis – uksed avatakse Tallinna kesklinnas asuvas Rotermanni kvartalis.

Kauplus asub 20. sajandil tegutsenud leivakombinaadis, mille renoveerimine on olnud sisearhitektuurse lahenduse kese. Oluliseks on peetud ka hoone ajalugu ning olemasoleva, näiteks originaalsammaste ja paekiviseinte säilitamist ning lubikrohviga katmist.

Uues poes on saadaval COSi 2021. aasta kevadsuvine kollektsioon, mis on inspireeritud aastaaegade vaheldumisest ning brändi optimismist tuleviku suhtes. See on mõeldud soojemateks ilmadeks, jäädes samaaegselt ajatuks ja mitmekülgseks. Kollektsiooni võtmesõnaks on sidusus, mis luuakse garderoobi baasesemete näol. Lõdvalt istuvad siluetid on disainitud kodus olemiseks, randa minekuks või jalutuskäiguks südalinnas.

COS on pühendunud kvaliteetsete materjalide kasutamisele, mis oleksid samaaegselt ka jätkusuutlikud ning piiraks rõivatööstuse mõju planeedile. Kevadsuvisel hooajal kasutatakse materjale, mille tootmiseks on vaja vähem vett ja pestitsiide, näiteks linale ning kanepipuuvillale. Need kangad on vastupidavad, kerged ja liikumist soodustavad. Taaskasutatud materjalid on võetud kasutusse kogu kollektsiooni ulatuses, näiteks ujumisriided on valmistatud ümbertöödeldud nailonist.