Foto: Pexels
Eneseareng
26. jaanuar 2021, 13:33

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | Muusika on palsam inimese hingele. Aga muusikateraapia?

„Muusika on palsam hingele. Tunne, mille muusika inimesele tekitab, on suure tähtsusega – sellega saab jagada headust, armastust, lootust ja jõudu,“ räägib Eesti muusikateraapia ühingu esimees ning Regionaalhaigla psühhiaatriakliiniku muusikaterapeut Kaia Laurik tänases Naistelehe podcastis Mõttekoht.

Muusikateraapiat on Eestis rakendatud üsna lühikest aega. Et väga paljud pole sellega kokku puutunud, ei osata teadvustada selle väge ja võimalusi.

„Maailmas on muusikateraapiat aga kasutatud aegade algusest saadik, alates sellest, kui šamaanid trumme lööma hakkasid, ja tegelikult enne sedagi,“ räägib Kaia lisades, et muusika mõjus inimesele ei ole mingit kahtlust. See hakkab mõjuma juba siis, kui inimene on tibatillukese lootena ema kõhus ning mõjub kuni selleni, kui meile antud viimased hingetõmbed.

Kas muusikateraapia kujutab endast muusika kuulamist, muusika mängimist, heliga mõjutamist, ühist laulmist või hoopis midagi muud, kes võiks muusikateraapiat kaaluda ning kuidas sellest inimesele abi on, tänasest saatest teada saabki. Lisaks saab muusikateraapia kohta lugeda siit.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.

Eesti muusikateraapia ühingu esimees, Regionaalhaigla psühhiaatriakliiniku muusikaterapeut Kaia Laurik. Foto: Erakogu