Beebi turvahällis.Foto: Eda Meresmaa
Lugejakiri
29. jaanuar 2021, 11:45

Lugejakiri | Laps kehvast suhtest või hoopis spermadoonori abiga? (5)

Naine on valiku ees, millest sõltub kogu tema tulevik. Kas saada laps praegu mehega, kellega on neil koos juba üks ühine laps, aga suhe pole sugugi hea. Või teha praegusele suhtele lõpp ja valida spermadoonor?

„Oleme mehega ligi kümme aastat koos olnud, aga enam ei klapi. Poeg läks meil sügisel esimesse klassi alles, mistõttu olen igati üritanud anda meile võimalust. Asja teeb keerulisemaks see, et ma olen juba aasta tundnud, et tahan veel ühte last,“ kirjutab 39aastane Riina.

Riina mees aga uuest lapsest huvitatud ei ole.

„Ta tahaks suhtesse jääda, aga rohkem lapsi ei taha. Mina olen üritanud suhet paremaks muuta, aga pigem ebaõnnestun. Ja mina tahan kindlasti veel ühte last. Pean kas mehest nö salaja rasestuma või minema lahku, et siis leida uus mees või spermadoonor,“ mõlgutab Riina peas võimalikke lahendusi.

Riina sõnul teeb haiget mõte, et võtab teise lapse nimel praeguselt lapselt isa ära. Ja kas ta leiaks nii kiirelt uue mehe.

„Praegu jagame mehega kodu ja elu tavapäraselt, aga ta alati uurib pärast vahekorda, et ega ma rasedaks ei kavatse jääda. Me ei kasuta mingeid kaitsevahendeid, aga midagi pole praegu juhtunud,“ lisab naine.

Riina sõnul on tal ka teine hirm – kuidas ta kahe lapsega üksi hakkama saaks.

„Kui läheksin praegusest mehest lahku ja uuega ei õnnestuks või kasutaks spermadoonorit, siis jääksin ju lastega üksi. Ma poleks esimene üksikema maailmas, aga ikkagi tunnen hirmu. Aga suur igatsus on saada veelkord emaks. Ajaliselt on ka juba kiireks asi minemas. Mehega kodus seda arutada ju ei saa. Enda vanemad arvaks kah, et ma hakkan hulluks minema, et miks ma oma mehega last ei saa. Ühe sõbrannaga rääkisin, aga tema arust ajan juuksekarva lõhki. Talle meeldib mu mees ja leiab pigem, et äkki me peaks koos arutama ja mõtlema, milline lahendus mõistlik oleks. Ise olen veendunud vaid ühes – emaks tahan veel saada,“ üritab Riina keerulises suhtes ja unistuste keskel leida seda õiget lahendust.