Jõulukuusk.Foto: Aldo Luud
Lugejakiri
25. jaanuar 2021, 11:02

Lugejakiri | Eksperiment: kas kuusk peab vastu järgmiste jõuludeni?

Perekond plaanib jõuludest jäänud kuusega teha väikse eksperimendi – kaua kuusk toas vastu panna jaksab?!

„Jõuludest tuppa jäänud kuusk pingutab ja on võrseid paksult täis. Ma olen ka korra varem mõelnud, et unustaks traditsioonid ja annaks puule võimaluse,“ meenutab Tiina.

Naise sõnul on nad praegu puu küljest natuke värsket rohelist võtnud ja suisa või sisse hakkinud. „Väga maitsev ja värvikas lisand toidulaual,“ kiidab Tiina, kel on jõulupuuga veel üks plaan.

„Ma sel aastal otsustasin, et las ta jääda siis meile tuppa. Kuni okkad seljas ja uued kasvamas. Ma ei tea, kas veab kevadeni välja, aga annan talle võimaluse. Kuusk on suur ja pole alt ka piiluda saanud, mis seal vees toimub. Sotsiaalmeedias inimesed jagasid, et on mõne pisema puu nii isegi tagasi metsa saanud viia. See katsetamine mult tükki ju küljest ei võta. Isegi mõnus on, et kodus mingi teistugune valgus ja kaunistus,“ lisab ta.

Tiina sõnul on ta alati jaanuaris olnud kuidagi kurvameelne – pühad läbi, kuusk väljas ja uued kohustused ootamas, aga tänavu on ta vist tänu tuppa jäetud kuusele palju lootusrikkam.

„Kui kuusk peab veega nii pikalt vastu ja elab, siis innustab see ka end raskustega toimetama ja hakkama saama,“ usub naine.

Kas sina viisid oma jõulupuu kombekohaselt juba välja? Või naudid samuti kuuseilu?